Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στις 31 Δεκεμβρίου και έχει ισχύ ώς τις 30 Ιανουαρίου, η χρήση προστατευτικής μάσκας κατά τη λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών είναι προαιρετική.


 

Το ίδιο ισχύει και για τους οδηγούς και συνοδούς σχολικών λεωφορείων. Οι εκπαιδευτικοί, μέλη ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού καθώς και μέλη του διοικητικού και λοιπού προσωπικού που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή νοσήσει υποχρεούνται στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία φορά την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα, έως 48 ώρες πριν από την ημέρα προσέλευσής τους στις εκπαιδευτικές δομές.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνιζε ότι η επαναφορά της μάσκας στα σχολεία -και όχι μόνο- είναι πολύ σημαντική. «Δεν συμφωνώ με το να μην ανοίξουν τα σχολεία. Το κλείσιμο των σχολείων έχει σημαντικές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς. Μία βδομάδα δεν θα έκανε τη διαφορά. Νόημα θα είχε η επαναφορά της μάσκας. Οχι μόνο στα σχολεία, αλλά και γενικά.

Οι ιώσεις δεν μεταδίδονται μόνο στα σχολεία», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος. «Πρέπει τη μάσκα να την επαναφέρουμε, χωρίς πρόστιμα, με αυτόβουλη χρήση, στα ΜΜΜ, στους κλειστούς εργασιακούς χώρους, θέατρα, κινηματογράφους, Πανεπιστήμια, φροντιστήρια», πρόσθεσε ο Αθ. Εξαδάκτυλος τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα «προληπτικό και φτηνό μέτρο».

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ