H Ολυμπιακή Φλόγα στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου


 

Η Κόρινθος υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με μία λιτή και επιβλητική τελετή, υμνώντας τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και τις οικουμενικές αξίες του Ολυμπισμού. Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής, καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επέστρεψε στην Κόρινθο.

Η Ολυμπιακή Φλόγα αφίχθη στην Κόρινθο περίπου στις 20:00 και μέσω της οδού Πατρών, συνέχισε στις οδούς Γεωργίου Παπανδρέου και Εθνικής Αντιστάσεως με λαμπαδηδρόμους και διακεκριμένους Κορίνθιους αθλητές, πριν καταλήξει στον Πήγασο, όπου η αφή της φλόγας στον Βωμό πραγματοποιήθηκε λίγο πριν 21:00.

 

 

Ο Ολυμπιονίκης και Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Νίκος Ξυλούρης ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος στην Κόρινθο.

Ακολούθησε το τελετουργικό σκέλος της εκδήλωσης με ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και ομιλίες από τον Δήμαρχο Κορινθίων και από τους εκπροσώπους των Ολυμπιακών Επιτροπών Ελλάδας και Γαλλίας. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με μουσικά δρώμενα σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Κορινθίων και το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, ενώ συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Κορίνθου.

 

photos: SzisidiSAnna Efthimiadou 

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ