“ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ”


 

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Κορίνθου καλεί τις γυναίκες να τιµήσουµε αγωνιστικά την Εργατική Πρωτοµαγιά διεκδικώντας ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή της εργαζόµενης γυναίκας.  

Η Εργατική Πρωτοµαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!  

Συµµετέχουµε µαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν τα εργατικά σωµατεία του νόµου µας την Τετάρτη 1 ΜΑΗ, 10:30 πµ , Εργατικό Κέντρο Κορίνθου  

Θα ακολουθήσει πορεία ως το Πεύκο του Σωκράτη όπου θα γίνει συναυλία και θεατρικό δρώµενο.  Πριν την συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφανιών από αντιπροσωπείες σωµατείων στην Σωληνουργία Κορίνθου στο μνημείο, για να τιµήσουµε τους νεκρούς εργάτες της περιοχής µας. 

Εμπνεόμαστε από τους μεγάλους εργατικούς αγώνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και µε τη συµµετοχή των γυναικών, όπως οι αγώνες των εργατών του Σικάγο,  των εργατριών του Ρετσίνα, των απεργών της Θεσσαλονίκης το Μάη του 36, των 200 εκτελεσμένων το Μάη του ‘44 στην Καισαριανή, που φωτίζουν και σήμερα το δρόμο της αγωνιστικής µας δράσης για την απελευθέρωση από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Τιμάμε και φέτος την Εργατική Πρωτοµαγιά σηκώνοντας ψηλά τη σημαία του αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές του µόχθου µας. Ατομικά δεν µπορούµε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε. Με τη συλλογική µας οργάνωση µπορούµε να αντιπαλέψουμε την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που την ακολουθούν, που λογαριάζει τις ζωές µας µε τη λογική του “κόστους” για το κράτος και µε κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών οµίλων.

Καθημερινά βιώνουμε τη σύγχρονη βαρβαρότητα, την πολύπλευρη βία: 

• Την εργασιακή ανασφάλεια, τη δουλειά µε ηµεροµηνία λήξης, τους µισθούς ψίχουλα, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις που κάνουν θραύση κυρίως στους κλάδους µε µεγάλη γυναικεία συµµετοχή, όπως στον επισιτισµό-τουρισµό, το εµπόριο, τις τηλεπικοινωνίες,

• την ακρίβεια που εξανεµίζει τα εισοδήµατα µας,

• την εµπορευµατοποίηση της Υγείας, την έλλειψη προστασίας του γυναικείου οργανισµού και της µητρότητας, την απόκτηση παιδιού να αποτελεί πανάκριβο εµπόρευµα  για τα νέα ζευγάρια,

• την εμπορευματοποίηση της παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της,

• τον εφιάλτη των πλειστηριασμών και των εξώσεων,

• την έλλειψη των απαραίτητων δομών και υπηρεσιών για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους, την αστυνομική αυθαιρεσία,

• τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την πολύπλευρη εμπλοκή της χώρας µας που την καθιστά συνένοχο στο έγκλημά και την καθιστά πιθανό στόχο αντιποίνων.

Δεν δεχόµαστε εµείς οι γυναίκες να γίνουµε συνένοχες στα δολοφονικά τους σχέδια, όπως µας καλούν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους, που παρουσιάζονται ως “εγγυητές” της ασφάλειας, της “προστασίας των δικαιωμάτων”,  ειδικά των γυναικών και των παιδιών. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα για το λαό. Αντίθετα, διαιρούν τους λαούς, έχουν χαράξει τα σύνορα µε το αίµα των λαών.

Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ύδρα» από την Ερυθρά Θάλασσα, να σταματήσει τώρα η αποστολή πολεμικού υλικού και η χρήση στρατιωτικών και πολιτικών εγκαταστάσεων για τους πολεμικούς σχεδιασμούς!

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη µας στις γυναίκες στην Παλαιστίνη και την Ουκρανία, που βιώνουν την κόλαση του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της προσφυγιάς. Τα συμφέροντα των γυναικών των λαϊκών οικογενειών είναι κοινά,  όπως κοινός είναι και ο αντίπαλος: η εκμεταλλευτική κοινωνία.

Κηρύσσουμε τον πόλεμο ενάντια σ’ αυτούς που τον γεννούν, σ’ αυτούς που τον σπέρνουν!

Ενώνουμε τη φωνή µας µε εργαζόμενες και εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ που τσακίζει τα δικαιώματα και τη ζωή µΣυναντιόμαστε  στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες µας στην εργασία, την υγεία, την προστασία της μητρότητας, τη μόρφωση των παιδιών µας, ενάντια στους άδικους πολέμους.

Παλεύουμε ώστε η ανάπτυξη της γνώσης, της επιστήμης και της παραγωγικότητας να γίνουν εργαλεία απελευθέρωσης των εργαζομένων, μείωσης τους σταθερού ημερήσιου χρόνου – όχι αλυσίδες για τη διεύρυνση της σύγχρονης σκλαβιάς και την ένταση της εκμετάλλευσης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ 

Συνεχίζουµε και δυναµώνουµε τον αγώνα µας για: 

• Σταθερή δουλειά µε δικαιώµατα, 7ωρο – 5ήµερο – 35ωρο. Κατάργηση των ελαστικών µορφών εργασίας.

• Άµεσα µέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

• Άµεσα µέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζοµένων στην εργασία.

• Την προστασία του γυναικείου οργανισµού και της µητρότητας µε δηµόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για γυναικολογικές εξετάσεις, προγεννητικό έλεγχο, τοκετό, ΙΥΑ. Κατάργηση της εµπορικής παρένθετης µητρότητας.

• Εκτεταµένο δίκτυο δηµόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδοµών για την ολόπλευρη προστασία των γυναικών και των παιδιών από τη βία, στελεχωµένων µε όλο το αναγκαίο µόνιµο προσωπικό όλων των  ειδικοτήτων, χωρίς καµία επιχειρηµατική δράση και εµπλοκή των ΜΚΟ.

• Απεµπλοκή από τους ιµπεριαλιστικούς σχεδιασµούς και τις πολεµικές συγκρούσεις. Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που τον σφαγιάζει µε τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ