Οι «Νταντάδες της Γειτονιάς», ένας νέος θεσμός για την υποστήριξη των εργαζόμενων οικογενειών


 

Από τη Δευτέρα 24 Απριλίου αρχίζει η διαδικτυακή εκπαίδευση των υποψήφιων Επιμελητών και Επιμελητριών για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», προκειμένου ακόμα και όσοι/όσες δεν κατέχουν τα τυπικά προσόντα να μπορέσουν να εγγραφούν στο Μητρώο Επιμελητών του προγράμματος και να βρουν εργασία.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών (2 ετών και 6 μηνών) και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Η αίτηση για τη συμμετοχή στη διαδικτυακή εκπαίδευση θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος ntantades.gov.gr. Για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι μεταφέρονται στην πλατφόρμα https://howto.gov.gr/ και εισέρχονται στο μάθημα με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών taxisnet.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, οι ενδιαφερόμενοι επιβεβαιώνουν στην αντίστοιχη επιλογή της πλατφόρμας την επιτυχή ολοκλήρωση του ασύγχρονου προγράμματος εκπαίδευσης για επιμελητές και επιμελήτριες, ώστε να ελεγχθεί η ορθότητα και υποβάλουν οριστικά την ολοκληρωμένη αίτησή τους για τον τελικό έλεγχο.

Προϋπόθεση για την πρόσβαση των υποψήφιων επιμελητών/τριών στη διαδικτυακή εκπαίδευση και το εκπαιδευτικό υλικό είναι να έχουν προχωρήσει στην αίτησή τους για την ένταξη τους στο Μητρώο Επιμελητών όπου θα έχουν δηλώσει ότι δεν είναι κάτοχοι των αποδεκτών τίτλων σπουδών που αναγνωρίζονται στο πλαίσιο της δράσης ως τυπικά προσόντα και ότι επιθυμούν να εκπαιδευτούν διαδικτυακά.

Μέχρι την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικτυακής εκπαίδευσης, η αίτησή τους θα βρίσκεται σε επεξεργασία. Με τη βεβαίωση της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικτυακής εκπαίδευσης και την κατάθεση των λοιπών δικαιολογητικών (πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά και ιατρικά πιστοποιητικά), οι υποψήφιοι επιμελητές και υποψήφιες επιμελήτριες θα μπορούν να υποβάλλουν οριστικά την αίτηση τους.

Ως επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικτυακής εκπαίδευσης νοείται η ολοκλήρωση της διαδικτυακής εξέτασης που θα αποτελείται από 30 τυχαίες ερωτήσεις με ποσοστό επιτυχίας 70% και άνω και χρόνο εξέτασης 45 λεπτά. Οι υποψήφιοι/ες θα μπορούν να υποβληθούν στη διαδικασία της εξέτασης δύο φορές με χρονική απόσταση μιας εβδομάδας μεταξύ τους. Εάν αποτύχουν και στις δύο προσπάθειες, δεν δίνεται εκ νέου η δυνατότητα πρόσβασης στη διαδικτυακή εκπαίδευση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία εγγραφής, μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, βρίσκεται ήδη σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2103258080 και 2103258090 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9 το πρωί με 8 το απόγευμα.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ