Tροφές πλούσιες σε σελήνιο βελτιώνουν την κατάσταση ασθενών με Αλτσχάιμερ σύμφωνα με κινέζους ερευνητές


 

Νέα μελέτη Κινέζων ερευνητών έδειξε ότι οι τροφές που είναι πλούσιες σε σελήνιο, μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση των ασθενών με Αλτσχάιμερ, γιατί μπορούν να εμποδίσουν το οξειδωτικό στρες και τις φλεγμονές.

Ομάδα έρευνας με ερευνητές από το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Γκουανγκντόνγκ σε συνεργασία με άλλους ερευνητικούς φορείς, προτείνουν την αξιοποίηση αυτής της διαιτητικής στρατηγικής για τη βελτίωση της κατάστασης των ασθενών με Αλτσχάιμερ.

Συστατικά πλούσια σε σελήνιο υπάρχουν σε πολλά φυτά και μικροοργανισμούς, όπως το λάχανο, το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα σέσκουλα, τα άγρια χόρτα και τα γογγύλια καθώς και στην μαγιά και τα μανιτάρια.

Η μελέτη έδειξε επίσης πως η ενζυμική υδρόλυση και η φυσική επεξεργασία, όπως η επεξεργασία με θερμότητα, υψηλή πίεση και μικροκύματα, είναι οι κύριες τεχνικές για την τροποποίηση των ιδιοτήτων του διαιτητικού σελήνιου.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Critical Reviews in Food Science and Nutrition.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ