Μία γυναίκα στην κορυφή με περιουσία 7,4 δισ. δολαρίων


 

Σύμφωνα με τη φετινή λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, η πρώτη ανάμεσα στους Έλληνες δισεκατομμυριούχους, είναι γένους θηλυκού και έχει περιουσία ύψους 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Ο λόγος για την Vicky Safra, χήρα του πανίσχυρου τραπεζίτη Joseph Safra. Η Ελληνίδα, εβραϊκής καταγωγής, αποτελεί τον 321ο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, έχοντας κληρονομήσει την τεράστια περιουσία του συζύγου της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2020.

Στη λίστα του Forbes φιγουράρουν ακόμη τρεις Έλληνες.

Πιο αναλυτικά, στην 822η θέση βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, ο οποίος έχει περιουσία 3,6 δισ. δολαρίων. Επί σειρά ετών ήταν επικεφαλής της Glencore, μίας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες χαλκού παγκοσμίως. Το 2018 παραιτήθηκε από τη θέση του, ωστόσο μέχρι και σήμερα διαθέτει το 3% των μετοχών. Το 2021, ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος απέκτησε μερίδιο μετοχών στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ο Φίλιππος Νιάρχος, γιος του Σταύρου Νιάρχου, ακολουθεί στην 1.096η θέση της λίστας, με περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων, ενώ η οικογένεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη έπεται στη 2.076η θέση, έχοντας περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων, τα οποία κατά κύριο λόγο προέρχονται από τη Motor Oil, αλλά και τις δραστηριότητες σε Αίγυπτο, ναυτιλία και χρηματοοικονομικά.

Παγκοσμίως, οι πλουσιότεροι άνθρωποι, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, είναι οι εξής: 

  • Έλον Μασκ 219 δισ. δολάρια (ΗΠΑ – Tesla) 
  • Τζεφ Μπέζος 171 δισ. δολάρια (ΗΠΑ – Amazon) 
  • Μπερνάρντ Αρνό 158 δισ. δολάρια (Γαλλία – LVMH) 
  • Μπιλ Γκέιτς 129 δισ. δολάρια (ΗΠΑ – Microsoft) 
  • Γουόρεν Μπάφετ (118 δισ. δολάρια (ΗΠΑ – Berkshire) 
  • Λάρι Πέιτζ 111 δισ. δολάρια (ΗΠΑ – Google) 
  • Σεργκέι Μπριν 107 δισ. δολάρια (HPA – Google 
  • Λάρι Έλισον 106 δισ. δολάρια (ΗΠΑ – software) 
  • Στιβ Μπαλμερ 91,4 δισ. δολάρια (ΗΠΑ – Microsoft 
  • Μουκές Αμπάνι 90,7 δισ. δολάρια (Ινδία – διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο) 

Συνολικά, στην 36η έκδοση της λίστας του αμερικανικού περιοδικού, βρίσκονται 2.668 άτομα, με συνολική περιουσία 12,7 τρισ. δολαρίων. Στην περσινή έκδοση, υπήρχαν 87 περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι, οι οποίοι διέθεταν 400 δισ. δολάρια περισσότερα.

Οι μεγαλύτερες απώλειες παρατηρούνται στη Ρωσία, η οποία έχασε 34 δισεκατομμυριούχους, ενώ η Κίνα έχασε ακόμη 87, λόγω της σύγκρουσης της κυβέρνησης με τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες. Πάντως, περισσότεροι από 1.000 δισεκατομμυριούχοι κατάφεραν να αυξήσουν την περιουσία τους μέσα στον τελευταίο χρόνο, ενώ κατά το προηγούμενο 12μηνο «γεννήθηκαν» 236 νέοι μεγιστάνες…

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ