Η 4η δόση αναμένεται να γίνει σε άτομα μεγαλύτερα των 70 ετών και σε άνω των 60 με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα


 

Τη σύσταση χορήγησης 4ης δόσης ή 2ης αναμνηστικής δόσης εμβολίου για τον κορονοϊό σε άτομα άνω των 70 ετών και διαμένοντες σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων καθώς και σε άτομα άνω των 60 ετών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως έκανε γνωστό ακολούθως ο γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας ,Μάριος Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει την Πέμπτη 7 Απριλίου για την ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών, την επόμενη εβδομάδα για την ομάδα 70-79 ετών κοκ.

Συστήνεται η 4η δόση με εμβόλιο τύπου mRNA τέσσερις μήνες μετά τον εμβολιασμό με την 1η αναμνηστική δόση, ενώ δεν συστήνεται 2η αναμνηστική σε όσους έχουν νοσήσει ενώ έκαναν την 1η αναμνηστική.

Η πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμών ανακοίνωσε επίσης ότι αποφασίστηκε η χορήγηση αναμνηστικής δόσης σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 12-17 ετών με ανοσοκαταστολή και νοσήματα υψηλού κινδύνου, 3 μήνες μετά τη 2η δόση.

Αλλά και σε παιδιά και εφήβους που ανήκουν στην ομάδα με αυξημένο κίνδυνο (παχύσαρκα, με διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα) μπορεί να χορηγείται 3η δόση έξι μήνες μετά τη 2η δόση.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ