Το στοίχημα της Ν.Δ. να γίνει επί των ημερών της, νόμος του κράτους η ισότητα στον γάμο


 

 

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, το οποίο θα κατοχυρώσει και την αναγνώριση ισότιμων γονεϊκών δικαιωμάτων στα ομόφυλα ζευγάρια. Στην συζήτηση που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο με την ψηφοφορία, έχουν εγγραφεί 95 βουλευτές.

Πολιτική παρέμβαση σχετικά με το νομοσχέδιο έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ζητώντας τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

«Η χώρα μας είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το ελληνικό κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική».

Υπέρ της ονομαστικής ψηφοφορίας  είναι και τα ακροδεξιά κόμματα της Βουλής ενώ κατέθεσαν και ενστάσεις αντισυνταγματικότητας.

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο. «Καταθέτουμε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της αρχής, γιατί απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και απέναντι στο μεγάλο ερώτημα της σύμπλευσης της χώρας με την ευρωπαϊκή οικογένεια, το κρυφτούλι δεν είναι ανεκτό. Χρειάστηκε ένα νομοσχέδιο με προοδευτικό πρόσημο για να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, που κάθε άλλο παρά κεντρώο είναι, εφόσον λέγεται ότι πάνω από το ένα τρίτο των βουλευτών καταδικάζει ή αποφεύγει να στηρίξει το νομοσχέδιο», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η υπερψήφισή του νομοσχεδίου δε φαίνεται να τίθεται υπό αμφισβήτηση, καθώς επί της αρχής έχουν ταχθεί ήδη θετικά, οι εισηγητές της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας. Αρνητική θέση με διαφορετική επιχειρηματολογία, έχουν διατυπώσει το ΚΚΕ από την μία πλευρά και Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες από την άλλη.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ