Ο αέρας και το κρύο δεν βοήθησαν ιδιαίτερα τους εορτασμούς στην πόλη και ελάχιστοι ήταν εκείνοι που άναψαν μεσημεριανές φωτιές προκειμένου να τσικνίσουν


 

Η προέλευση του εθίμου της Τσικνοπέμπτης χάνεται στα βάθη του χρόνου. Ωστόσο, φαίνεται να συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, οι οποίοι θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι ιεροτελεστία για την καλή ευφορία της γης την άνοιξη.

Επίσης, η Τσικνοπέμπτη αποτελεί την απαρχή των εκδηλώσεων για την Αποκριά, αφού την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν το Καρναβάλι και η Καθαρά Δευτέρα.

Στην πόλη της Κορίνθου, σήμερα 24 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό τσίκνισμα με σουβλάκια και άφθονο κρασί στον περίβολο του Δημαρχείου, με τους πολίτες να προσέρχονται για να συμμετάσχουν στην γιορτή.

Ελάχιστες επιχειρήσεις έβγαλαν ψησταριές στα πεζοδρόμια σε σχέση με άλλες χρονιές ενώ η κίνηση στα σούπερ μάρκετ ήταν αυξημένη σε αντίθεση με τα κρεοπωλεία.

Τέλος, για όσους αποφασίσουν να τιμήσουν το σημερινό έθιμο το βράδυ, πολλά καταστήματα στην πόλη μας έχουν προετοιμάσει γλέντια με ζωντανή μουσική και άφθονους μεζέδες!

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ