Λεπτομέρειες για το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και το οποίο είναι πολύ πιθανό να βάλει πρόωρο τέρμα στην καριέρα του, έδωσε ο διάσημος ηθοποιός Μπραντ Πιτ.


 

Η πάθηση λέγεται προσωπoαγνωσία. Συχνά είναι εκ γενετής πρόβλημα, ωστόσο πολλές φορές διαγιγνώσκεται και σε ανθρώπους που έχουν υποστεί κάποια πολύ σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, εξαιτίας εγκεφαλικού ή τραύματος στο κεφάλι. Τα τελευταία χρόνια οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν άνθρωποι που παρουσιάζουν προσωπoαγνωσία, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο από τα παραπάνω.

Μιλώντας στο περιοδικό GQ, ο 58χρονος ηθοποιός είπε πως συχνά ανησυχεί μήπως οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι «απρόσιτος, απόμακρος, απορροφημένος στον εαυτό του».

Και πρόσθεσε: «Κανείς δεν με πιστεύει! Θα ήθελα να γνωρίσω ακόμη έναν σαν εμένα!».

Έρευνα το 2017, έδειξε ότι το σύνδρομο αυτό πλήττει μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους που γεννήθηκαν με μικρότερο από το κανονικό βάρος. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η έλλειψη βάρους ενός μωρού, προκαλεί συνέπειες και στη λειτουργία του εγκεφάλου, ωστόσο δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν πώς ακριβώς λειτουργεί η όλη διαδικασία, αρκετές δεκαετίες μετά τη γέννησή τους.

Όσοι πάσχουν από προσωπoαγνωσία, καθώς αυτή η κατάσταση τους προκαλεί πολύ μεγάλο άγχος, χρησιμοποιούν διάφορες στρατηγικές ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν τους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους. Προσπαθούν να θυμούνται τον τρόπο που βαδίζουν, τον ήχο της φωνής τους ή τον τρόπο που ντύνονται.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ