Στη σύλληψη του αρμόδιου αντιδήμαρχου Σπάρτης, Θανάση Καρλαύτη και τριών εργαζομένων του κυνοκομείου προχώρησαν οι αρχές λόγω της τραγικής κατάστασης που επικρατεί σε αυτό


 

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και πρόκειται για δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος και όχι απλώς πλημμελήματος σύμφωνα με τον νέο νόμο 4830/2021.

Η καταγγελία έγινε από το Save a Greek Stray και τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Τοκατλίδη ενώ από αύριο θα ξεκινήσει μαραθώνια επιχείρηση διάσωσης όλων αυτών των ζώων.

Από την πλευρά του ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά ζώων στα δύο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης διέταξα την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας. Έγιναν τρεις συλλήψεις. Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, πρώην αστυνομικός».

‘Όπως πρόσθεσε, «για το θέμα επικοινώνησε μαζί μου και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, που από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον. Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, πόσο μάλλον των αρμοδίων αρχών και των υπευθύνων. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους».

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ