Αν έχεις ξεχάσει τις αποφάσεις που πήρες για τη νέα χρονιά, ήρθε η ώρα για ανασύνταξη δυνάμεων


 

Η άνοιξη είναι μια καλή εποχή για reset, αποσυμπίεση και ανασύνταξη και μάλιστα με τις «ευλογίες» των επιστημόνων, αφού όπως καταδεικνύει έρευνα, η συγκεκριμένη εποχή είναι μία από τις καλύτερες στιγμές της χρονιάς για να ξεκινήσει κανείς κάτι νέο ή να κάνει μια αλλαγή.

Μελέτες δείχνουν πως θέτοντας ένα στόχο ή παίρνοντας μια απόφαση μια συγκεκριμένη ημέρα ή εποχή του χρόνου -όπως ανήμερα γενεθλίων, Πρωτοχρονιάς ή την πρώτη μέρα της άνοιξης– αυξάνεται η πιθανότητα της επιτυχίας, ένα φαινόμενο που αποκαλείται «fresh start effect», αποτέλεσμα νέας αρχής.

Μελέτη του Wharton School δείχνει πως το «φαινόμενο της νέας αρχής» είναι ιδιαίτερα ισχυρό την άνοιξη.

Με τις ημέρες να μεγαλώνουν όλο και περισσότερο, τον καιρό να γίνεται πιο φιλικός και την φύση να ομορφαίνει, η διάθεση ανανέωσης και αναζωογόνησης κατά τη διάρκεια της άνοιξης γίνεται εντονότερη ενώ παρατηρείται αύξηση της ενέργειας και του κινήτρου, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο θετική προοπτική και μια συνολική αίσθηση ευημερίας.

Ωστόσο, καθώς η άνοιξη συνδέεται συχνά με νέα ξεκινήματα, αυτό δεν πρέπει να μας δημιουργεί συναισθήματα πίεσης για την επίτευξη των προσωπικών μας στόχων ή για σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας.

Στην πραγματικότητα, καθώς είμαστε φυσικά σε αρμονία με τις εποχικές αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μας, υπάρχει μεγαλύτερη ενεργειακή φόρτιση και η ανασύνταξη των δραστηριοτήτων και της ρουτίνας μας, μπορούν να μας βοηθήσουν να νιώθουμε πολύ καλύτερα.

 

 

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ