Νέα χρονιά και επανέρχεται η ρουτίνα. Ξεκινάμε με ρεαλιστικούς στόχους και σταθερά βήματα!


 

Είναι οι μέρες που ο καθένας από εμάς προσπαθεί να βάλει στόχος για την νέα χρονιά, μια νέα χρονιά που δεν ξέρουμε τι θα φέρει καθώς δεν ξεκινάει με τις καλύτερες των διαθέσεων. Τόσο ο φόβος που μας έγινε συνήθεια όσο και οι αλλαγές που έχουν έρθει στις ζωές μας, δημιουργούν σύγχυση αλλά και άγχος ενώ ο μακροπρόθεσμος προγραμματισμός μοιάζει δυσκολεύει όλο και περισσότερο…

Οι ειδικοί της ψυχικής υγείας προτείνουν ωστόσο αλλαγές που δεν έχουν σχέση με εύκολες και δύσκολες χρονιές ούτε με τις παρούσες συνθήκες, αλλά με την απόφαση να κάνουμε την καθημερινότητά μας και την ζωή μας πιο ευχάριστη και ποιοτική κάνοντας μικρές και απλές κινήσεις…

Υγιεινή διατροφή και λίγη άσκηση

Η σωματική δραστηριότητα, λίγο περπάτημα ή χορός και μερικές δουλείες στο σπίτι παραπάνω, μπορούν να δώσουν ένα μικρό  boost στην όρεξή μας . Συνδυάζοντας την κίνηση με μια κάπως… πιο προσεγμένη καθημερινότητα όσον αφορά την διατροφή μας, θα βελτιώσουν την όψη μας αλλά και την διάθεση μας.
Επίσης, με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε καλύτερη συγκέντρωση και αποδοτικότητα στην δουλειά μας.

 

Τσιγάρο και ποτό

Μεγάλη αλλαγή! Ας ξεκινήσουμε με μείωση και στα δύο.
Λιγότερα τσιγάρα, λιγότερα ποτά.
Το συκώτι και πνεύμονες θα μας χειροκροτούν και άμεσα θα νιώσουμε το σώμα πιο έτοιμο για άσκηση, θα φύγει το πρήξιμο και θα ανασάνει η επιδερμίδα! Το τσιγάρο και το ποτό είναι μια ιεροτελεστία χαλάρωσης άμεσα συνδεδεμένη με την διασκέδαση μας δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως η αληθινή διασκέδαση δεν εξαρτάται από καμία ουσία.

 

Αποσυνδεθείτε

24ωρη διαθεσιμότητα στα social media γιατί αυτή είναι η εποχή μας… Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποσυνδεθείτε. Η μόνιμη ενασχόληση με τα κοινωνικά δίκτυα δημιουργεί εκνευρισμό και άγχος. Η συνεχόμενη εναλλαγή θεμάτων και εικόνων, δημιουργεί σύγχυση στον εγκέφαλο που δεν μπορεί να αφομοιώσει τις πληροφορίες που δέχεται με αποτέλεσμα την μόνιμη διάσπαση προσοχής ακόμα και όταν απαιτείται να είμαστε παραγωγικοί. Αποσυνδεθείτε από το Internet , συνδεθείτε με τους οικείους σας!

Κοιμηθείτε

Ο ύπνος αποτελεί το φάρμακο! Χαρίστε στον εαυτό σας τις 8 ώρες ύπνου που χρειάζεται! Κοιμηθείτε χωρίς ενοχές, απολαύστε αυτές τις ώρες χαλάρωσης και δώστε στον εγκέφαλο σας τον χρόνο να ανασυνταχθεί! Αν δε, περισσεύει και μια ωρίτσα το μεσημέρι, μην το σκέφτεστε καθόλου, ο σύντομος μεσημεριανός ύπνος θα σας βοηθήσει να  είστε εξίσου παραγωγικοί τις απογευματινές ώρες.

 

Δοκιμάστε!

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ