Μαρτυρίες αναφέρουν πως κάποια άτομα προχώρησαν σε απόπειρα αυτοκτονίας


 

Σοβαρές καταγγελίες για τραυματικές εμπειρίες ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ήρθαν στο «φως» της δημοσιότητας στην Κύπρο κατά τη διάρκειας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, με θέμα την ποινικοποίηση των θεραπειών μεταστροφής.

Οι καταγγελίες εμπλέκουν ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές, ιερείς και εναλλακτικούς θεραπευτές, που μετέρχονται τέτοιων μεθόδων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, υπήρξαν καταγγελίες πως ιερείς προχωρούσαν σε εξορκισμούς ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, ενώ σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις, φέρεται να τους οδηγούσαν σε ορμονοθεραπείες. Μαρτυρίες αναφέρουν πως κάποια άτομα προχώρησαν σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Μέλη της Επιτροπής Νομικών χαρακτήρισαν τρομερές τις καταγγελίες, κάνοντας λόγο για «επαίσχυντες πράξεις», οι οποίες πρέπει άμεσα να εξεταστούν και να ληφθούν αποφάσεις. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, από πλευράς των εμπλεκόμενων φορέων τονίστηκε η αναγκαιότητα ψήφισης της συγκεκριμένης νομοθεσίας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Νίκος Τορναρίτης, ανέφερε πως η Βουλή δεν πρόκειται να επιτρέψει τον Μεσαίωνα στην Κύπρο, σημειώνοντας πως η συζήτηση θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της επόμενης συνεδρίας της Επιτροπής Νομικών, οπότε και θα κληθούν και εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Κύπρου.

Στην καταδίκη των συγκεκριμένων θεραπειών προχώρησε ο εκπρόσωπος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και θεολόγος, Αντώνης Γεωργίου, εκφράζοντας την ελπίδα πως σύντομα θα απαγορευτούν. Επιπλέον, ερωτηθείς για τις καταγγελίες από τους δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι ιερείς προτρέπουν ομοφυλόφιλα άτομα και κατά τη διάρκεια της εξομολόγησής τους, να επισκεφθούν ενδοκρινολόγους για ορμονοθεραπεία.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, ο οποίος μίλησε για το θέμα, έκανε λόγο για «ψευδοθεραπείες μεταστροφής», στις οποίες υπόκεινται ΛΟΑΤΚΙ άτομα, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια «βάναυση πρακτική» προκειμένου να εξαλειφθεί η σεξουαλική τους ταυτότητα.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ