Το Μουσείο του Μέλλοντος είναι μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή ποικίλων και ριζικά διαφορετικών ιδεών, φιλοσοφιών, πνευματικών μαθημάτων & εμπειριών


 

Ως χώρος και κέντρο έμπνευσης, το μουσείο θα βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου για το μέλλον. Θα είναι ένα μέρος τόσο για να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες μας όσο και για να δημιουργήσουμε κάτι νέο.

Μερικά από τα φανταστικά μελλοντικά επιτεύγματα που παρουσιάζονται στο μουσείο είναι ελπιδοφόρα σενάρια ενώ άλλα αναγνωρίζουν και αντικατοπτρίζουν τους σημερινούς κινδύνους και προσπαθούν να τους αντιμετωπίσουν.

«Το Μουσείο του Μέλλοντος είναι ένα “ζωντανό μουσείο”, που προσαρμόζεται και μεταμορφώνεται συνεχώς καθώς το ίδιο το περιβάλλον του οδηγεί σε συνεχείς και επαναληπτικές αλλαγές στα εκθέματα και τα αξιοθέατα του», δήλωσε ο πρόεδρος του Dubai Future Foundation.

Ο σχεδιασμός του έγινε από την Killa Design και αποτελείται από πάνω από 1.000 μεμονωμένα εξωτερικά στοιχεία από fiberglass και ανοξείδωτο χάλυβα.

Ο φουτουριστικός σχεδιασμός σε σχήμα δαχτυλιδιού είναι συμβολικός. Η κυκλική δομή αντιπροσωπεύει την ανθρωπότητα ενώ ο πράσινος περίβολος τη γη και το κενό αντιπροσωπεύει το άγνωστο μέλλον.

Στο μουσείο υπάρχει μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας 1.000 θέσεων, ένα θέατρο διαλέξεων 345 θέσεων καθώς και πολυάριθμοι εργαστηριακοί χώροι.

Πέντε όροφοι του χώρου της γκαλερί περιέχουν εκθέματα αφιερωμένα στην εξερεύνηση του διαστήματος, μια ψηφιακή αναπαράσταση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου και πρωτότυπα μελλοντικών προϊόντων.

Στο εσωτερικό οι επισκέπτες μπορούν να βρουν καθηλωτικά μελλοντικά περιβάλλοντα που συγχωνεύουν την επιστήμη και την τεχνολογία. Κάθε όροφος του μουσείου μοιάζει με ταινία του μέλλοντος.

Στον εξωτερικό χώρο, το μουσείο έχει έναν κήπο με 100 είδη φυτών που αντικατοπτρίζουν την κληρονομιά και τη βιοποικιλότητα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από τα 35 ευρώ ανά άτομο, ενώ τα παιδιά κάτω των τριών ετών εισέρχονται δωρεάν. Οι πολίτες των Εμιράτων ηλικίας άνω των 60 ετών, τα άτομα με αναπηρία και ένας συνοδός φροντιστής θα εισέρχονται δωρεάν.

Το κτίριο καλύπτεται από τρία αραβικά αποσπάσματα:

«Μπορεί να μη ζούμε για εκατοντάδες χρόνια, αλλά τα προϊόντα της δημιουργικότητάς μας μπορούν να αφήσουν μια κληρονομιά πολύ αφότου έχουμε φύγει».

«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που μπορούν να το φανταστούν, να το σχεδιάσουν και να το εκτελέσουν». 

«Το μέλλον δεν περιμένει. Το μέλλον μπορεί να σχεδιαστεί και να χτιστεί σήμερα».

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ