10 επιχειρήσεις της Κορινθίας, συμμετείχαν στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο MEC Παιανίας υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Κορινθίας


 

H μεγάλη εκθεσιακή διοργάνωση ΕΞΠΟΤΡΟΦ, στο MEC Παιανίας, για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά, είναι μια διοργάνωση εμπειρία για κάθε εκθέτη αλλά και γιορτή για κάθε επισκέπτη. Πρόκειται για ένα εκθεσιακό γεγονός που έχει ως αποστολή να προάγει τον κλάδο, να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων, προσφέροντας νέα δυναμική στις ελληνικές εξαγωγές και παράλληλα να αποτελέσει σημείο αναφοράς και χαράς για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες χάρη στα πλούσια και πολυποίκιλα events που φιλοξενεί στα πλαίσιά της.

Φέτος, υπό την αιγίδα του Επιμελητήριου Κορινθίας, στην έκθεση συμμετείχαν 10 Κορινθιακές επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στους επισκέπτες, εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, ανοίγοντας παράλληλα νέους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ επιχειρηματιών τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις διεθνείς αγορές.

Η έκθεση που έγινε θεσμός, φιλοξενεί τόσο τους επαγγελματίες του πιο premium κλάδου τροφίμων και ποτών πανελλαδικά όσο και τους λάτρεις της γαστρονομίας και του fine food.

 

Στην έκθεση συμμετείχαν: 
  • Η επιχείρηση Κτήμα Μανωλάκη, με έδρα τον Αγ. Βασίλειο Κορινθίας, μια οικογενειακή επιχείρηση που παράγει κρασιά βιολογικής καλλιέργειας. Η φιλοσοφία της οικογένειας εστιάζει στην παραγωγή βιολογικών κρασιών διατηρώντας την ιδιαιτερότητα στο άρωμα και στη γεύση της κάθε ποικιλίας.

  • Η εταιρεία με διακριτικό τίτλο “Φενέα Γη” με λογότυπο “Δικότυλον“, από την Γκούρα Ορεινής Κορινθίας, με βασικό αντικείμενο της δραστηριότητας την διαλογή, τυποποίηση και εμπορία των οσπρίων της περιοχής τα οποία λόγω της παράδοσης και του τρόπου παραγωγής τους, διαθέτουν υψηλή ποιότητα.

  • Η εταιρία Markellos Olive, που εδρεύει στο Γαλατάκι Κορινθίας και δραστηριοποιείται με πλήρη κτηριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό στην παραγωγή και εμφιάλωση ελαιολάδου. Η εταίρα συνδυάζει αρμονικά την παράδοση με την καινοτομία προάγοντας την αναγνώριση του ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην παγκόσμια αγορά.

  • Η επιχείρηση Γνήσιες Γεύσεις, με έδρα το Μούλκι Κορινθίας, με βασικό αντικείμενο δραστηριότητας την βιολογική μεταποίηση φρούτων και λαχανικών χωρίς χημικά πρόσθετα,  καθώς επίσης παρέχει υπηρεσίες βιολογικής αποξήρανσης και συσκευασίας σε τρίτους.

  • Η επιχείρηση Κτήμα Ορφανού, που εδρεύει στα Εξαμίλια Κορινθίας, δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμφιάλωση κρασιού και αποτελεί μια σύγχρονη μονάδα με ανάλογο μηχανολογικό εξοπλισμό μέσα σε ένα περιβάλλον που σέβεται την παράδοση.

  • Η επιχείρηση Feréikos,  με έδρα την Αρχαία Κόρινθο. Η εταιρία διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου τη διαδικασία των σαλιγκαριών: από την πρώτη ανάλυση του εδάφους ενός εκτροφείου έως και την τελική τυποποίηση και συσκευασία τους.

  • Η εταιρία TELHINIA με έδρα την Αρχαία Σικυώνα, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εμπορία και εξαγωγή βιολογικών και παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων, όπως ελαιόλαδο, ελιές και πάστες ελιάς καθώς και αποξηραμένων φρούτων.

  • Η επιχείρηση Lenas Gourmet, με έδρα το Ζευγολατείο Κορινθίας, με αντικείμενο δραστηριότητας την επεξεργασία, το ψήσιμο και τη δημιουργία πάστας καθώς και αλλειμάτων ξηρών καρπών καθώς και υπηρεσίες private labeling για αντίστοιχα προϊόντα.

  • H επιχείρηση Μυλανθός, με έδρα το Μελίσσι Κορινθίας, μια πρότυπη μονάδα παρασκευής παραδοσιακών γλυκών – μαρμελάδων εσπεριδοειδών, χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά υλικά και εφαρμόζοντας τεχνικές που στόχο έχουν να διατηρήσουν αρώματα και γεύσεις αναλλοίωτα.

  • Η επιχείρηση CheMa Laboratories με έδρα την Κόρινθο. Τα εργαστήρια CheMa παρέχουν υπηρεσίες ανάλυσης δοκιμών καλύπτοντας μεγάλο εύρος αναγκών του αγροτο-διατροφικού, βιομηχανικού και ενεργειακού τομέα. Επιπλέον προφέρονται υπηρεσίες δημιουργίας και ελέγχου διατροφικής ετικέτας και μελέτης διάρκειας ζωής προϊόντων.

 

 

επιμέλεια: PRESS CREW
video: SzisidiS

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ