Αν ψάχνεις, βρίσκεις!


Ενώ χαζεύω στο Instagram λοιπόν, πέφτω πάνω σε μια φωτογραφία που μου θυμίζει μια δική μου λήψη στην Νάουσα, το μακρινό 2017. Φυσικά χιλιάδες άνθρωποι έχουν περάσει από αυτό το μέρος, μα εδώ πρόκειται για το profile του καλλιτέχνη!

Κατάγεται από το εξωτικό Bali, αλλά η έδρα του είναι η Αθήνα. Πολλές φορές έχουμε δει έργα του στους δρόμους και οι -μεγάλης κλίμακας- τοιχογραφίες του είναι τόσο ρεαλιστικές που δεν το πιστεύεις! Έργα του στολίζουν πολλές χώρες του πλανήτη μας, με τα περισσότερα στην Ελλάδα και την Ινδονησία.

Ο Wild Drawing ξεκίνησε το 2000, είναι ζωγράφος και τοιχογράφος, έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις και έχει επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογικές εκθέσεις και διεθνή φεστιβάλ.
Ένα από τα πιο γνωστά έργα του, η κουκουβάγια του Μεταξουργείου, έγινε viral παγκοσμίως, με τίτλο “Knowledge speaks – Wisdom listens” – κατά το ρητό του Τζίμι Χέντριξ.
Έχει δημιουργήσει ακόμα και το εμβληματικό έργο “No Land for the Poor” στα Εξάρχεια, το οποίο ο καλλιτέχνης είχε αφιερώσει στους φτωχούς και τους άστεγους της Ελλάδας και όλου του κόσμου. “Δεν είναι αόρατοι”, είχε γράψει.
Ωστόσο, δυστυχώς στην πρόσφατη εκκαθάριση graffiti… στην πρωτεύουσα, το έργο του, που κοσμούσε την εξωτερική σκάλα της κεντρικής βιβλιοθήκης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καλύφθηκε με γκρίζα μπογιά!
Πάνω στο γκρίζο τσιμέντο που κάλυψε το γκράφιτι, γράφτηκε το εξής: “This wall used to have art!”

Μπορείς να τον ακολουθήσεις εδώ : wd_wilddrawing & εδώ WDstreetart
Επιμέλεια : Anna Efthimiadou


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ