Ο άνθρωπος που δουλεύει με τα χέρια είναι εργάτης, με τα χέρια και το μυαλό, τεχνίτης, με τα χέρια, το μυαλό και την καρδιά, καλλιτέχνης…


 

 

H Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης καθιερώθηκε το 2012 από τον Διεθνή Οργανισμό Τέχνης, με τη διακήρυξη της Γκουανταλαχάρα, μετά από πρόταση της Τουρκίας. Έκτοτε, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Ο εμβληματικός αναγεννησιακός καλλιτέχνης επελέγη ως σύμβολο της παγκόσμιας ειρήνης, της ελευθερίας της έκφρασης, της ανοχής, της συναδέλφωσης και της πολυπολιτισμικότητας.

Σκοπός της γιορτής είναι η προώθηση της ανάγκης για εξέλιξη, διανομή και απόλαυση της τέχνης. Η τέχνη, άλλωστε, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, την καινοτομία παγκοσμίως και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανταλλαγή πληροφοριών και στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, κάνοντας την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης πολύ σημαντική.

H Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης τιμά μέσα από εκδηλώσεις, εκθέσεις και συνέδρια την τέχνη αλλά και τον Leonardo Da Vinci, έναν από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Από το 2019, η Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης έχει τεθεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ