Η ταχεία κατάκτηση του Αφγανιστάν εγείρει νέες προκλήσεις για τις εταιρείες τεχνολογίας σχετικά με τον τρόπο χρήσης τους, που σχετίζεται με το καθεστώς


 

Για χρόνια, επισημαίνει το BBC, οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διάδοση των μηνυμάτων τους ενώ η ταχεία κατάκτηση του Αφγανιστάν εγείρει νέες προκλήσεις για τις εταιρείες τεχνολογίας σχετικά με τον τρόπο χρήσης τους, που σχετίζεται με αυτούς.

Τον αποκλεισμό των Ταλιμπάν και κάθε είδους υποστηρικτικού προς αυτούς περιεχομένου από τις πλατφόρμες του επιβεβαίωσε το Facebook, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξειδικευμένη ομάδα Αφγανών εμπειρογνωμόνων θα παρακολουθεί και θα απορρίπτει περιεχόμενο που σχετίζεται με την οργάνωση.

«Οι Ταλιμπάν υφίστανται κυρώσεις ως τρομοκρατική οργάνωση σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο και τους έχουμε αποκλείσει από τις υπηρεσίες μας, σύμφωνα με τις πολιτικές μας για τους Επικίνδυνους Οργανισμούς. Αυτό σημαίνει ότι αφαιρούμε λογαριασμούς που διατηρούνται από ή για λογαριασμό των Ταλιμπάν και απαγορεύουμε τον έπαινο, την υποστήριξη και την εκπροσώπησή τους», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook στο BBC.

«Έχουμε, επίσης, μια ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων του Αφγανιστάν, οι οποίοι μιλούν, λόγω καταγωγής, Ντάρι και Παστού, έχουν γνώση του τοπικού πλαισίου και μας βοηθούν να εντοπίσουμε και να κινητοποιηθούμε άμεσα για ζητήματα που προκύπτουν στην πλατφόρμα», πρόσθεσε.

Τέλος, η πολιτική αυτή τη Facebook ισχύει για όλες τις πλατφόρμες του, συμπεριλαμβανομένου του Instagram και του WhatsApp.

Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές ότι οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούν το WhatsApp για επικοινωνία.

Το Twitter

Υπό έλεγχο έχει επίσης τεθεί περιεχόμενο που σχετίζεται με τους Ταλιμπάν από ανταγωνιστικές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, όπως το Twitter.

Σε απάντηση των ερωτήσεων του BBC σχετικά με τη χρήση του Twitter από τους Ταλιμπάν, εκπρόσωπος της εταιρείας αναφέρθηκε με έμφαση στις πολιτικές κατά των βίαιων οργανώσεων και τη συμπεριφορά μίσους.

Σύμφωνα με τους κανόνες του, το Twitter δεν επιτρέπει σε ομάδες που προωθούν τρομοκρατία ή βία κατά αμάχων.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ