Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, την οικογένεια και τους φίλους του προκάλεσε ο θάνατος του γνωστού ηθοποιού Θεόφιλου Βανδώρου σε ηλικία μόλις 60 ετών.


 

Ο Θεόφιλος Βανδώρος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Έζησε 10 χρόνια στο Παρίσι, όπου γνώρισε τον σπουδαίο Κορνήλιο Καστοριάδη και τον Ανδρέα Βουτσινά. Στη Γαλλία έκανε και τις πρώτες του δουλειές.

Από τις τηλεοπτικές σειρές στις οποίες είχε συμμετάσχει, η πιο γνωστή και θορυβώδης ήταν το “Τμήμα Ηθών” στη δεκαετία του 1990. Μία ελληνική αστυνομική τηλεοπτική, παραγωγής 1992-1995, με δημιουργό τον Μανούσο Μανουσάκη και προβλήθηκε από τον ANT1.

 

 Ένας αναρχικός με “στολή” αστυνομικού

Πέρα από την επιτυχημένη παρουσία του Θεόφιλου Βανδώρου στο “Τμήμα Ηθών”, υπήρχε και μία ιδιαιτερότητα που προσέθεσε έξτρα ενδιαφέρον στον ρόλο αλλά και το πολιτικό υπόβαθρο του ηθοποιού. Ένας άνθρωπος που είχε δηλώσει αναρχικός κλήθηκε να παίξει έναν “κόντρα” ρόλο, υποδυόμενος τον “σκληρό” αστυνομικό, με ένα ωστόσο αντισυμβατικό προφίλ, που πήγαινε κόντρα στα κλασικά “ένστολα” πρότυπα, καθώς είχε μακρύ μαλλί και φορούσε σκουλαρίκια.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος είχε μία “αθέατη” πλευρά, όπως ο ίδιος είχε πει, με έντονη πολιτική δράση και παρουσία σε πορείες και προαύλια πανεπιστημίων, ενώ, σε συνεντεύξεις του είχε μιλήσει για την φυσική και “σωματική” -όπως είχε πει- αντιπαράθεση με την εξουσία και την αστυνομία. Ο Θεόφιλος Βανδώρος ήταν λάτρης της ροκ μουσικής, έπαιζε μπάσο και κιθάρα και κάποια στιγμή είχε φτιάξει κι ένα μουσικό συγκρότημα και έκαναν live σε διάφορα γνωστά στέκια της Αθήνας.

 Ο φόβος είναι σύμμαχος. Σε κινητοποιεί, σε φέρνει σε εγρήγορση. Ο πανικός είναι εχθρός. Είναι αυτό που πρέπει να φοβάσαι”


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ