Βόλτες, συνωστισμός, μάσκες και μελαγχολία στο κέντρο της στολισμένης Αθήνας


 

Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της χρονιάς πέρασε, για άλλους με χαρές και εορτασμούς, για άλλους με μελαγχολία και στεναχώριες.

Τα Χριστούγεννα, όπως και οι περισσότερες περίοδοι διακοπών, δημιουργούν πολλές φορές ανάμεικτα συναισθήματα στους ανθρώπους, ειδικότερα σε όσους είναι συναισθηματικά ευάλωτοι.

Όπως και πέρσι, τα φετινά Χριστούγεννα γιορτάστηκαν κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και οι δρόμοι της πρωτεύουσας, αν και ασφυκτικά γεμάτοι, δεν θύμιζαν σε τίποτα τους εορτασμούς περασμένων ετών. Ωστόσο, οι πλανόδιοι πωλητές στα υπαίθρια παζάρια στο Θησείο και το Μοναστηράκι εκμεταλλεύτηκαν την λιακάδα και ο κόσμος δεν έχασε την ευκαιρία για μια βόλτα αναζητώντας μικρούς θησαυρούς.

Οι υπαίθριες αγορές της Αθήνας είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσει όποιος θέλει να γνωρίσει την πραγματική εικόνα της πρωτεύουσας. Παλιά βιβλία, δίσκοι, αντίκες, κοσμήματα διακοσμητικά, μικροέπιπλα και κάθε λογής πραμάτεια στους πάγκους των μικροπωλητών αναζητούν μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποιο σύγχρονο σπίτι.

Ελπίζοντας πως τα επόμενα Χριστούγεννα, οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκότερες, μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές στιγμές από την δική μας βόλτα και σας μεταφέρουμε τις καλύτερες ευχές μας για μια καλύτερη χρονιά που θα μας επιστρέψει την ελευθερία μας…

 

Επιμέλεια – photos: PRESS CREW

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ