Με 9.284 νέα κρούσματα και 66 θανάτους, ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα με ισχύ από 3/1/2022 ως και 16/1/2022


 

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Όπως είπε, από την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου η εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης θα κλείνουν στις 12:00μ.μ. Θα επιτρέπονται έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση. Αν τα μέτρα δεν τηρηθούν θα απαγορευθεί και η μουσική.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FP2) ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης, αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Επιπλέον, η κυβέρνηση αποφάσισε να υπάρχει πληρότητα μόνο 10% στις εξέδρες των γηπέδων και με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Ενώ αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τότε τα παιχνίδια θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε νοσοκομεία, επισκεπτήριο μόνο με PCR Tets.

Για την τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, 50% των εργαζομένων και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 και θα ισχύουν έως τις 16 Ιανουαρίου, ενώ όπως είπε ο υπουργός δεν αποκλείεται να παραταθούν.

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ