Μόλις πέντε μήνες έμεινε στη φυλακή ο Φουρθιώτης παρά το βαρύ κατηγορητήριο που του είχε απαγγελθεί.


 

 

Παρά τα ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του, σύμφωνα με τα οποία έστησε επίθεση με πυροβολισμούς στο σπίτι του, προκειμένου να καταστήσει τον εαυτό του θύμα έπειτα από αποκαλύψεις που είχαν δει το φως της δημοσιότητας για το πρόσωπό του, οι δικαστικές Αρχές αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο, εν όψει της δίκης του η οποία δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Τα αδικήματα που αποδίδονται στον Μένιο Φουρθιώτη είναι δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία και για τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της ηθικής αυτουργίας σε οπλοχρησία, σε προμήθεια και κατοχή εκρηκτικής ύλης και σε διακεκριμένη φθορά, της απόπειρας εκβίασης, της ψευδούς καταγγελίας και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι όροι αποφυλάκισης:

*Εγγύηση 30.000 ευρώ
*Εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές το μήνα
*Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
*Απαγόρευση τηλεοπτικών εμφανίσεων.

Ο Μένιος Φουρθιώτης είχε προφυλακιστεί με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα την 1η Μαΐου 2021, ενώ προηγούμενη αίτηση αποφυλάκισής του στα μέσα Ιουνίου είχε απορριφθεί. Υπενθυμίζεται ότι προφυλακιστέοι είχαν κριθεί (και παραμένουν στη φυλακή) οι δύο συνεργάτες του, οι οποίοι φέρονται να πληρώθηκαν ώστε να πυροβολήσουν την οικεία του το ξημέρωμα της 16ης Απριλίου 2021. Για την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, είχε σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ