Στα νιάτα του ο Αλέν Ντελόν κυκλοφορούσε πάντα με ένα στρατιωτικό μπουφάν ώστε να ζεσταίνει τα ζώα που συναντούσε στο δρόμο του


 

Ο 86χρονος Γάλλος ηθοποιός έχει στην κατοχή του πέντε καταφύγια αδέσποτων ζώων τα οποία συντηρεί με προσωπικά του έξοδα. Ο Ντελόν που ζει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελβετία, έχει μετατρέψει άτυπα τον χώρο του σε καταφύγιο, όπου πολλά σκυλιά αλλά και άλλα ζώα βρίσκουν θαλπωρή και ζεστασιά. Στο παρελθόν, άκουσε για κάποιους σαδιστές που περιέλουσαν ένα σκύλο με βενζίνη και τον έκαψαν στα Πυρηναία Όρη, τότε δεν δίστασε να στείλει τον κτηνίατρο του να βοηθήσει το σκυλάκι και μάλιστα κινήθηκε νομικά ενάντια των δραστών. Για πρώτη φορά στην ιστορία των δικαστικών αιθουσών, ο δικαστής επέτρεψε την παρουσία του θύματος -που ήταν ένας σκύλος με το όνομα Μάμπο- στην δίκη. Παρεμπιπτόντως, οι δράστες δικάστηκαν με απόλυτη αυστηρότητα όπως αρμόζει σε κάθε κακούργημα.

Ο Αλέν Ντελόν λάτρευε τα ζώα από μικρός και ειδικότερα τα σκυλιά. Κάποτε εξιστόρησε ένα συμβάν με το πρώτο σκυλί του -την Γκαλά-, ένα ντόπερμαν. «Μια φορά της φώναξα, πολύ δυνατά και της έδωσα και μια σφαλιάρα στον πισινό. Τότε η Γκαλά έκατσε με κοίταξε και είδα πως δάκρυσε και άρχισε να κλαίει με φωνή. Από τότε κατάλαβα τα πάντα, έκτοτε τα σκυλιά μου μόνο χαμογελάνε ».
Τα κακοποιημένα ζώα τον απασχολούσαν πάντα περισσότερο από οτιδήποτε και ήταν έτοιμος να θυσιάσει ό,τι είχε ώστε να τα προστατέψει.
Κάποτε μάλιστα είχε καλέσει ένα ελικόπτερο, ώστε να σώσει ένα κακοποιημένο γατάκι σε δύσβατη περιοχή.

“Νομίζετε ότι τα σκυλιά μου ξέρουν; Ποιος είμαι και τι κάνω ; Όχι φυσικά! Τους είναι τελείως αδιάφορο… Αυτή η ειλικρινής και απλή αγάπη απλά πηγάζει από μέσα τους, χωρίς συμφέρον, χωρίς καμία σκέψη και χωρίς κανένα όριο! Αληθινή αγάπη!”
Ο Αλέν Ντελον είναι ενεργό μέλος σε 8 σωματεία για τα δικαιώματα των ζώων. Στο σπίτι του έχει 8 σκυλιά αλλά και το ιδιωτικό νεκροταφείο όλων των ζώων που είχε, περισσότερα από 45 έως σήμερα. Στην μέση του νεκροταφείου έχτισε και ένα καμπαναριό και ύστερα από πολλές νομικές διαδικασίες που έκανε με την τοπική αυτοδιοίκηση, πήρε επίσημη άδεια να θαφτεί εκεί και ο ίδιος, όταν έρθει εκείνη η ώρα…
Ο ίδιος λέει ότι αυτό είναι ύψιστη πολυτέλεια…

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ