Ετοιμάζουμε μπιφτέκια λαχανικών για μεσημέρι!!!



Συνταγή:

300γρ μανιτάρια (άσπρα)
2 πράσα ολόκληρα
4-5 καρότα ανάλογα το μέγεθος
350 γρ βιολογικό αρακά κατεψυγμένο
100γρ νιφάδες ζέας αλεσμένα
1 + 1/2 κουταλιά πελτέ
Μυρωδικά: φρέσκο δυόσμο, ρίγανη, θυμάρι, κόλιανδρο, πιπέρι, αλάτι, κουρκουμά

Εκτέλεση:
Αρχικά βράζουμε τον αρακά, τον αλέθουμε στο multi, μην γίνει πουρές αλλά να έχει και κομματάκια και αφήνουμε στην άκρη.
Αλέθουμε τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα ώστε να είναι ψιλοκομμένα αλλά όχι σκόνη, προσοχή! Σοτάρουμε τα υλικά με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για να εξατμιστούν τα υγρά ξεκινώντας από το πράσο, μετά το καρότο και τέλος τα μανιτάρια (δεν αφαιρούμε υλικά από το τηγάνι απλά τα προσθέτουμε ένα ένα για να εξατμιστεί καλύτερα η υγρασία) αφού φύγουν τα υγρά και δημιουργηθεί μια πάστα αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον αρακά, το αλεύρι ζέας, τον πελτέ και τα μυρωδικά.
Αφήνουμε να κρυώσει και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180-200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 με 30 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο. Περίπου στον μισό χρόνο, τα γυρνάμε προσεκτικά.
Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με άγριο ρύζι και μια σως γιαουρτιού με αβοκάντο, ταχίνι, μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο. Είτε να τα κάνετε burger με σως αβοκάντο και λαχανικά εποχής.

Για την σως (ανάλογα με τις γεύσεις σας μπορείτε να προσαρμόσετε τις αναλογίες)
2 κ. σούπας γιαούρτι αγελαδινό
3 κ. σούπας αβοκάντο
1 κ. σούπας ταχίνι ολικής
1-2 κ. σούπας μουστάρδα
Ξύσμα λεμονιού, κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι
Καλή σας απόλαυση!

follow me for more: Αναστασία Βουλγαρίδου 

Αναστασία Βουλγαρίδου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ