Η επίθεση χάκερ σε 4 λιμάνια της Αυστραλίας όπου δραστηριοποιείται ο κολοσσός Logistics “DP World” έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.


 

Προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα προκάλεσε η κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε την προηγούμενη Παρασκευή ο κολοσσός των logistics DP World, που είχε ως αποτέλεσμα να διακόψει τη λειτουργία του στα ανατολικά λιμάνια της Μελβούρνης, του Σίδνεϊ και του Μπρίσμπεϊν και στο Fremantle στα δυτικά αφήνοντας συσσωρευμένο αντεκτέλεστο 30.000 εμπορευματοκιβωτίων.

Επιπλέον, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν και πάλι σήμερα Δευτέρα, η έρευνα για την επίθεση καθώς και τα μέτρα προστασίας του δικτύου θα μπορούσαν να διαταράξουν τις υπηρεσίες για μέρες.

Η DP World διαχειρίζεται σχεδόν το 40% των εμπορευμάτων που εισάγονται και εξάγονται από την Αυστραλία, εκθέτοντας τη χώρα σε εκτεταμένες οικονομικές και εμπορικές επιπτώσεις από την κυβερνοεπίθεση.

Η εταιρεία δεν έχει λάβει απαίτηση για καταβολή λύτρων που να σχετίζεται με την τελευταία επίθεση και δεν γνωρίζει ποιος είναι υπεύθυνος, ανέφερε η Australian Financial Review, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της εταιρείας.

 

πηγή: Ιn.gr

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ