Στον τομέα διακίνησης της κάνναβηs στους πελάτες της στο Οντάριο, εισέρχεται η Uber Technologies, μέσω της εφαρμογής Uber Eats


 

Σύμφωνα με το Reuters, η Uber Eats θα καταχωρίσει τον λιανοπωλητή κάνναβηs Tokyo Smoke, και οι πελάτες θα μπορούν να κάνουν παραγγελίες από την εφαρμογή Uber Eats.

Η Uber, η οποία ήδη παραδίδει οινοπνευματώδη ποτά μέσω της μονάδας Uber Eats, έχει βάλει στο στόχαστρο την αναπτυσσόμενη αγορά κάνναβηs, ενώ από τον περασμένο Απρίλιο η εταιρεία εξετάζει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας της υπηρεσίας.

Στον Καναδά έχουν ήδη περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από τη νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβηs, ωστόσο η χώρα προσπαθεί ακόμα διορθώσει την προβληματική αγορά της, όπου οι παράνομοι παραγωγοί εξακολουθούν να ελέγχουν μεγάλο μερίδιο των συνολικών ετήσιων πωλήσεων.

Η ανωτέρω συνεργασία θα βοηθήσει τους Καναδούς ενήλικες να αγοράσουν ασφαλή, νόμιμη κάννaβη, βοηθώντας στην καταπολέμηση της υπόγειας παράνομης αγοράς που εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει πάνω από το 40% όλων των πωλήσεων μη ιατρικής κάννaβης σε εθνικό επίπεδο, δήλωσε η Uber.

Οι πωλήσεις κάνναβηs στον Καναδά υπολογίζεται πως θα ανέλθουν συνολικά στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 και θα αυξηθούν στα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια ως το 2026, σύμφωνα με στοιχεία της βιομηχανικής εταιρείας ερευνών BDS Analytics.

Εκπρόσωπος της Uber, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με την πιθανότητα επέκτασης της υπηρεσίας και σε άλλες επαρχίες του Καναδά ή στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ότι δεν υπάρχει κάποια πληροφορία επί του παρόντος.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ