Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN εξέφρασε την αισιοδοξία του πως εντός των επομένων 10 ημερών θα υπάρξει μία «επιπέδωση» του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊο στην Ελλάδα, ενώ προανήγγειλε ανακοινώσεις για άνοιγμα εντός των επόμενων 48ωρών.


 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας προς το αμερικάνικο κοινό αναγνώρισε πως έχουν όλοι κουραστεί από την κατάσταση στην Ελλάδα, στην οποία βρισκόμαστε εξαιτίας της πανδημίας και τα νοσοκομεία βρίσκονται υπό πίεση, ωστόσο σημείωσε ότι «αν η κυβέρνηση δεν είχε λάβει πιο αυστηρά μέτρα πριν από ένα μήνα περίπου η κατάσταση θα ήταν χειρότερη από τη σημερινή».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το καλοκαίρι η χώρα μας θα ανοίξει για να έρθουν με ασφάλεια οι τουρίστες, λέγοντας ότι θέλουμε να είναι η Ελλάδα ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός. «Αναμένουμε μία πολύ καλύτερη τουριστική σεζόν σε σχέση με πέρυσι. Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε πως οι τουρίστες θα έλθουν στην Ελλάδα με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Έχουμε ήδη θέσει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για να βεβαιωθούμε πως οι τουρίστες θα γευτούν την εμπειρία της χώρας μας χωρίς κανένα συμβιβασμό. Βάζουμε την ασφάλεια των ταξιδιωτών ως την πρώτη μας προτεραιότητα. Το πετύχαμε πέρσι θα το κάνουμε και φέτος, που έχουμε περισσότερα εργαλεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στο πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η πρόταση του υιοθετήθηκε από την Κομισιόν και έγινε δεκτή επί της αρχής από τα όλα τα μεγάλα κράτη μέλη της Ένωσης. «Είμαστε ανοιχτοί να δρομολογήσουμε μία ανάλογη συμφωνία και με χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το έχουμε ήδη κάνει με το Ισραήλ, καθώς έχει εμβολιάσει περισσότερο από το 50% του πληθυσμού του και γιατί η Ελλάδα είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για τους Ισραηλινούς τουρίστες. Θα επαναλάβουμε τέτοιες συμφωνίες και με άλλες χώρες εκτός ΕΕ, καθώς αυτό το πιστοποιητικό θα είναι απαραίτητο εργαλείο για τις διεθνείς μετακινήσεις», επισήμανε.

Όπως είπε, πρόκειται για «ένα απλό ψηφιακό πειστήριο ότι είτε έχεις εμβολιαστεί, είτε έχεις αρνητικό τεστ, είτε έχεις αναρρώσει από τη νόσο του κορωνοϊού. Με ένα τέτοιο πιστοποιητικό θα υπάρχει η δυνατότητα να ταξιδέψει κάποιος σε κράτη, όπως η Ελλάδα χωρίς να πρέπει να παραμείνεις σε καραντίνα, ή να υποβληθείς σε τεστ στα σύνορα. Θεωρώ πως αυτό το πιστοποιητικό θα καταστεί -όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί- απαραίτητο για τις διεθνείς μετακινήσεις. Επίσης, πιστεύω ότι θα συμβάλλει, ώστε να ανοίξουμε τις πύλες της χώρας στους τουρίστες, κάτι, που επισήμως η Ελλάδα θα κάνει γύρω στις 15 Μαΐου».

πληροφορίες: TPP


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ