CES: προκύπτει από τις λέξεις Consumer Electronics Show και είναι ετήσια εμπορική έκθεση, που διοργανώνει η Ένωση Τεχνολογίας Καταναλωτών


 

Η έκθεση ηλεκτρονικών ειδών, που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας και ολοκληρώθηκε στις 8 Ιανουάριου, φέρνει κάθε χρόνο στους καταναλωτές νέα προϊόντα τεχνολογίας για κάθε γούστο, ενώ μερικά από αυτά μοιάζει να μην έχουν καμία απολύτως χρηστικότητα.

Στην παρουσίαση των τελευταίων προϊόντων τεχνολογίας που αφορούν την βιομηχανία ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης, περισσότερες από 2.300 εταιρίες από όλον τον πλανήτη δείχνουν τις δημιουργίες τους, φέρνοντας νέα gadgets σε τομείς της ψηφιακής υγείας, της τεχνολογίας τροφίμων, της τεχνολογίας αυτοκινήτων, του gaming, των συσκευών smart home κ.α.

Ο τελευταίας τεχνολογίας λαμπτήρας LED της Sengled λέγεται Smart Health Monitoring και κάνει ό,τι υπόσχεται: μετράει τα ανθρώπινα ζωτικά στοιχεία. Χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο ραντάρ συνεχούς κύματος διαμορφωμένης συχνότητας  για να χαρτογραφήσει το δωμάτιό σας (ή το σπίτι εάν βάλουμε πολλούς λαμπτήρες) και να εντοπίσει αυτούς που ζουν μέσα σε αυτό. Εάν πέσουμε και δεν μπορούμε να σηκωθούμε, αν δεν κοιμόμαστε καλά, αν χτυπάει η καρδιά μας δυνατά (κλπ) η λάμπα ενημερώνει σχετικά και μπορεί να καλέσει και βοήθεια.

 

Η L’Oréal θέλει να απλοποιήσει τη διαδικασία της βαφής των μαλλιών με το Colorsonic. Μοιάζει πολύ με πολλά άλλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών ωστόσο θα βουρτσίζετε απλά τα μαλλιά σας για να εφαρμόσετε ομοιόμορφα το χρώμα μέσα σε λίγα λεπτά. Η εταιρεία στοχεύει στην κυκλοφορία του προϊόντος προς το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2023. Η τιμή δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

“Ένα μη ορθογώνιο τηλέφωνο – Για μη ορθογώνια άτομα”, το Cyrcle Phone 4G LTE με λειτουργικό Android 10, αν απλά βαρεθήκατε τα ορθογώνια τηλέφωνα…

 

Φέτος, η BMW παρουσίασε την BMW iX Flow με τεχνολογία E Ink που χρησιμοποιεί την ψηφιοποίηση για να προσαρμόσει το χρώμα στο εξωτερικό του οχήματος σύμφωνα με την επιθυμία του οδηγού. Με διέγερση μέσω ηλεκτρικών σημάτων, η ηλεκτροφορητική τεχνολογία φέρνει στην επιφάνεια διαφορετικές χρωστικές ουσίες, που προσδίδουν στο αμάξωμα τον επιθυμητό χρωματισμό.

Το Amagami Ham Ham είναι το όνομα της λούτρινης κούκλας (που κυκλοφορεί σε γάτα και σε σκύλο) και στην ουσία είναι ένα ρομπότ που μπορεί να σας απαλλάξει από το άγχος και να σας φτιάξει τη διάθεση, αν βάλετε το δάχτυλο σας στο στόμα του. Υπάρχει και ειδικό λογισμικό που διασφαλίζει ότι δεν θα σας τραυματίσει.

Ο δημιουργός του, διευθύνοντας σύμβουλος της Yukai Engineering, Shunsuke Aoki εξήγησε πως το έφτιαξε για να προσφέρει ευτυχία στους ανθρώπους, όποτε τη χρειάζονται.

Η οδοντόβουρτσα Y-Brush μοιάζει με ένα οδοντιατρικό καλούπι, με ένα προσαρτημένο ογκώδες εξάρτημα. Αφού το δαγκώσετε, πατάτε ένα κουμπί ώστε να αρχίσει να βουρτσίζει όλα τα δόντια σας ταυτόχρονα. Δέκα δευτερόλεπτα αργότερα, έχετε ολοκληρώσει το πλύσιμο. Η συσκευή λέγεται ότι διαθέτει 35.000 τρίχες που απομακρύνουν την πλάκα και φρεσκάρουν την αναπνοή σας. Ωστόσο, η συσκευή κοστίζει 147 δολάρια.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ