Νέα πρωτοποριακή έρευνα ανακάλυψε την πρωτεΐνη που μπορεί να εξαλείψει τον καρκίνο και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό στη μάχη κατά της νόσου


 

Μία καινοτόμα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από ομάδα ερευνητών με επικεφαλής ειδικούς στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης (MGH), δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό έντυπο Cancer Discovery, ανοίγοντας τον δρόμο για την καταπολέμηση του καρκίνου. Συγκεκριμένα, για την καταπολέμηση συγκεκριμένων ειδών καρκίνου, όπου τα καρκινικά κύτταρα επεκτείνονται χάρη στον μεταβολισμό τους.

Η μελέτη οδήγησε στον εντοπισμό, μέσω μάλιστα της Τεχνητής Νοημοσύνης, μίας πρωτεΐνης που μπορεί να ανακόψει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και ταυτόχρονα, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα στη μάχη κατά της νόσου.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής Dr. Keith T. Flaherty της έρευνας, διευθυντής Κλινικής Έρευνας στο MGH και καθηγητής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, το BipotentR ήταν το πρωτοποριακό υπολογιστικό εργαλείο. Με αυτό εντόπισαν μία ομάδα από κρίσιμες πρωτεΐνες, 38 στον αριθμό, που μπορούν να λειτουργήσουν ως ανοσομεταβολικοί ρυθμιστές εντός των καρκινικών όγκων. Η πιο ισχυρή εξ αυτών αποδείχθηκε η πρωτεΐνη ESRRA, στα ελληνικά Σχετικός Υποδοχέας Οιστρογόνου Άλφα.

Διαπιστώθηκε ότι είχε την πιο ενεργή δράση από όλες σε όγκους που ήταν ιδιαίτερα ανθεκτικοί στην ανοσοθεραπεία σε διάφορους τύπους καρκίνου. Εξάλειφε αποτελεσματικά τους όγκους, διαλύοντας τον ενεργειακό τους μεταβολισμό ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιούσε δύο διακριτούς ανοσολογικούς μηχανισμούς που περιλαμβάνουν διάφορους τύπους ανοσοκυττάρων. Ως εκ τούτου, μπορούσε να ενδυναμώσει την άμυνα του οργανισμού.

Η ερευνητική ομάδα τέσταρε τη δράση της ESRRA στη θεραπεία του καρκίνου και κατά πόσο αυτή είναι ασφαλής, διεξάγοντας πειράματα σε ποντίκια και τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά. Ο υγιής ιστός παράμεινε ανεπηρέαστος από οποιαδήποτε βλάβη.

Μία πολλά υποσχόμενη πρωτοποριακή έρευνα μόλις προστέθηκε στο οπλοστάσιο της ιατρικής, επιστημονικής κοινότητας για την εύρεση αποτελεσματικής θεραπείας κατά του καρκίνου.

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ