Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή τα προαύλια των εκκλησιών κατακλύστηκαν από πιστούς, οι οποίοι συμμετείχαν στις ακολουθίες τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας


Η φετινή Μεγάλη Εβδομάδα όντας αρκετά διαφορετική από όσα έχουμε συνηθίσει, βρήκε τους περισσότερους ιερείς και πιστούς στα προαύλια των εκκλησιών προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι ακολουθίες σύμφωνα όμως με τα απαραίτητα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν.

Μεγάλη Πέμπτη στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Αρχαία Κόρινθο

Η ιδιαίτερη προσέγγιση του πατέρα Πέτρου Τζέκου στην Αρχαία Κόρινθο, μεταφέρει πάντα στο ποίμνιό του, το δράμα της Σταύρωσης του Χριστού.
«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» με τον Εσταυρωμένο να λιτανεύεται από τον ιερέα.
Μικροί και μεγάλοι, βρέθηκαν στο προαύλιου του Ναού, νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές. Τα καθίσματα σε απόσταση και οι πιστοί με τις απαραίτητες μάσκες…

 

Μεγάλη Παρασκευή στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου στην Κορίνθου

Με τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα από το πρωί, καρέκλες παραταγμένες σε απόσταση, και μάσκες για την τήρηση των μέτρων, η ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής.
Από τις 7 το απόγευμα, η Αποκαθήλωση και ο Επιτάφιος Θρήνος έφεραν εκατοντάδες πιστούς στο προαύλιο του Ναού …
Ο μητροπολίτης Διονύσιος έρανε με μύρο τους παρευρισκόμενους ενώ οι λαμπάδες άναψαν  συμβολίζοντας την συμμετοχή των πιστών στο πένθος για τα Πάθη του Χριστού.
Λίγοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν στο εσωτερικό του Ναού , ενώ με πολύ αυστηρά μέτρα και με αναμονή κάποιοι κατάφεραν να προσκυνήσουν .
Η λιτανεία του Επιταφίου πραγματοποιήθηκε εντός του προαύλιου χώρου ενώ οι πιστοί είχαν την δυνατότητα να προσκυνήσουν και μετά το πέρας της λιτανείας…

photos: SzisidiSAnna Efthimiadou
aerial photo: Renos Varvitsioths


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ