Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Περιβολάκια της Κορίνθου, μετά το ρεπορτάζ του klife.gr σχετικά με το ότι οι επιχειρηματίες είναι στον «αέρα».


 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ήρθε σε επαφή με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται πέριξ της πλατείας και τους ανέφερε ότι μπορούν να προετοιμαστούν και να βγάλουν τραπεζοκαθίσματα στην ανακαινισμένη πλατεία.

Βέβαια, η επικοινωνία του δημάρχου έγινε σε δεύτερο χρόνο και αρκετά καθυστερημένα, με τα καταστήματα να μην έχουν τελικά τον απαιτούμενο χρόνο για να προετοιμαστούν κατάλληλα. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα την έλλειψη σχεδιασμού σε σημαντικά θέματα.

Απο εκεί και πέρα, το πρωί της Μ. Παρασκευής ήδη ξεφορτώθηκαν τα πρώτα τραπεζοκαθίσματα για το πρώτο άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πληροφορίες κλήθηκαν οι επιχειρήσεις να κάνουν αίτηση για έκδοση άδειας στον δήμο Κορινθίων, η οποία θα περιέχει την κανονιστική διάταξη που ισχύει εδώ και πολλά και χρόνια, ενώ υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν έχουν ενημερωθεί καν σχετικά.

Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε νέα κανονιστική που θα αλλάζει τους όρους, θα πρέπει να περάσει αρχικά από το Δημοτικό Συμβούλιο και έπειτα από αρκετές επιτροπές, με το χρονικό πλαίσιο να ορίζεται περίπου στους έξι μήνες.

Το ζήτημα, πλέον, είναι να μοιραστούν με διαφάνεια οι χώροι, χωρίς να εντοπιστούν για μια ακόμα φορές παθογένειες που υπήρχαν προηγούμενα χρόνια, όχι μόνο στην Κόρινθο, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Το άλλο θέμα που προκύπτει, είναι σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν τη δημοτική αρχή να επιχειρεί να θέσει ένα αισθητικό πλαίσιο στην πλατεία Περιβολάκια, με ομοιόμορφες ομπρέλες ίδιου χρώματος και άλλα χαρακτηριστικά, τα οποία να ταιριάζουν με την υπόλοιπη πλατεία. Κάτι τέτοιο δημιουργεί ερωτηματικά, σχετικά με το ποιον θα επιβαρύνουν τα έξοδα. Δεύτερον, με την ισχύουσα κανονιστική διάταξη, κανένας επιχειρηματίας δεν έχει την υποχρέωση να εφαρμόσει οτιδήποτε, κάτι που φάνηκε και στον πρώτο εξοπλισμό που τοποθετήθηκε από διάφορα μαγαζιά.

επιμέλεια: Αντώνης Σουκαράς
photos: PRESS CREW


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ