Αναδρομική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος, αναμένεται να λάβουν οι φοιτητές


 

Όπως τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η επιδότηση στο ρεύμα των φοιτητών με δήλωση της φοιτητικής κατοικίας θα γίνεται μέσω ΑΑΔΕ με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο, και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο.

«Θα πρέπει να υπάρχει συμβόλαιο μίσθωσης» τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Επιπλέον σημείωσε ότι το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται να ενισχύσει τη φοιτητική κατοικία, γι’ αυτό και στο εξής στη δήλωση θα αναγράφεται η φοιτητική κατοικία.

«Η κυβέρνηση πορεύεται με σχέδιο και οι φοιτητές δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός αυτού του πακέτου στοχευμένων ρυθμίσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ανέφερε πως η κυβέρνηση παίρνει πρωτοβουλίες και στην Ευρώπη, γιατί η ουκρανική κρίση ξεπερνά την Ελλάδα και αφορά όλη την Ευρώπη.

Για τα παιδιά από την Ουκρανία, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «έχουμε άρει περιορισμούς και διαδικασίες για να εγγράφουν πιο εύκολα το σχολείο».

Ενώ μετά από επίσκεψη της σε σχολείο της Ραφήνας με μαθητές από την Ουκρανία, υπογράμμισε ότι της έκανε εντύπωση πώς «τα δικά μας παιδιά αγκάλιασαν τα παιδιά αυτά. Τα παιδία μας τους μαθαίνανε τα παιχνίδια τους και τα παιδιά από την Ουκρανία τα δικά τους παιχνίδια».

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ