Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με απόφασή της αναίρεσε τη χορήγηση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου που αναγνώρισε στον Επαμεινώνδα Κοροκονέα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο


 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τη διάσκεψη της Ολομέλειας που πραγματοποιήθηκε εχθές, έγινε δεκτή η αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Η Ολομέλεια κάνει λόγο για έλλειψη της απαιτούμενης αιτιολογίας και για τον λόγο αυτό θα πρέπει ο πρώην ειδικός φρουρός να βρεθεί και πάλι ενώπιον του δικαστήριο για να του επιβληθεί νέα ποινή κάθειρξης, δίχως το ελαφρυντικό.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συζήτηση, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, εισηγήθηκε στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου την αναίρεση της απόφασης ως προς το επίμαχο ελαφρυντικό. «Το λευκό ποινικό μητρώο δεν συνδέεται με τη σύννομη ζωή, έτσι ώστε να χορηγηθεί το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου» επισήμανε, τονίζοντας ότι η απόφαση για την αναγνώριση του ελαφρυντικού στον Επαμεινώνδα Κορκονέα στερείται ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.

Η απόφαση του ΜΟΕ που ελήφθη τον Ιούλιο του 2019, καθώς και η αναγνώριση του ελαφρυντικού, ισοδυναμούσε με την αποφυλάκιση του Επ. Κορκονέα, καθώς με τον τρόπο αυτό «έσπασε» η ποινή ισόβιας κάθειρξης που του είχε επιβληθεί πρωτοδίκως για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ