Κακόβουλοι σύνδεσμοι εξακολουθούν να βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


 

Εταιρεία ασφαλείας επισήμανε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι hackers χρησιμοποίησαν την επίσημη ιστοσελίδα της για να διαδώσουν εκατοντάδες κακόβουλους συνδέσμους, ωστόσο 20 μέρες μετά, η Κομισιόν δεν έχει αποκτήσει τον έλεγχο της κατάστασης.

Ερευνητές της εταιρείας Nord Security δήλωσαν την Τρίτη ότι βρήκαν κρυμμένους συνδέσμους σε έναν ιστότοπο της Επιτροπής που προωθούσε παράνομους ιστοτόπους ροής και υπηρεσίες που δημιουργούν λογαριασμούς για sites όπως το OnlyFans καθώς και πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών όπως το Fortnite, το PlayStation και άλλα.

Οι σύνδεσμοι προς πειρατικό και παράνομο περιεχόμενο δημοσιεύτηκαν στο school-education.ec.europa.eu του κεντρικού ιστότοπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος υποστηρίζει σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα με προγράμματα χρηματοδότησης.

Oι ανωτέρω σύνδεσμοι μπορούν να μολύνουν τις συσκευές των χρηστών με επικίνδυνο κακόβουλο λογισμικό, το οποίο κλέβει τα δεδομένα τους ή αναλαμβάνει τον έλεγχο ολόκληρης της συσκευής.

Ως εκ τούτου, η Nord Security συμβουλεύει να μην κάνετε κλικ στους συνδέσμους της Ευρωπαϊκής Σχολικής Πλατφόρμας Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να χρησιμοποιήσετε εργαλεία προστασίας από κακόβουλο λογισμικό.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ