Πλήθος κόσμου έχει πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας. Και αντιπολεμικές εκκλήσεις μεταξύ των συνθημάτων που ακούγονται, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία


 

Με κεντρικό ζήτημα το θέμα της ακρίβειας που έχει οδηγήσει σε φτωχοποίηση μεγάλο μέρος του πληθυσμού, συνδικαλιστικές οργανώσεις από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, επαγγελματικές κατηγορίες και καλλιτεχνικά σωματεία, πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Tο θέμα της ακρίβειας, η διεκδίκηση ικανοποιητικών ΣΣΕ, και η προστασία των θέσεων εργασίας και της υγείας είναι τα βασικά ζητήματα του Συλλαλητηρίου.  Στο Σύνταγμα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, των πετρελαίων Καβάλας, των Μεταλλείων Χρυσού στην Χαλκιδική, της Cosco, της e-food, καθώς και οδηγοί ταξί.

«Είμαστε εδώ παρόντες στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τη λαϊκή οικογένεια, ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στη φοροληστεία για να υπερασπίσουμε την υγεία, τη ζωή των εργαζομένων, του λαού μας, για να υπερασπίσουμε το μεροκάματο, τη δουλειά, τα δικαιώματά τους, όλα τα δικαιώματα. Για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Εκφράζουμε ιδιαίτερα την υποστήριξη μας στον αγώνα και στα αιτήματα των εργαζομένων στη βαριά βιομηχανία του μετάλλου, στη βαριά βιομηχανία της χημικής βιομηχανίας, της ενέργειας άλλων στρατηγικών μονάδων που αποτελούν τις ναυαρχίδες της ελληνικής βιομηχανίας, όπως είναι το σιδηρονικέλιο στη ΛΑΡΚΟ, τα Πετρέλαια Καβάλας, τα λιπάσματα, το λιμάνι της COSCO, τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, της Ελευσίνας, παντού, όπως είναι τα αμυντικά συστήματα, η ΕΑΒ, η αμυντική βιομηχανία της χώρας. Θα είμαστε κάθε ώρα, κάθε στιγμή στον δρόμο, στη Βουλή, παντού στο πλευρό τους» δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

photos: SzisidiS

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ