Η ενημέρωση για τις τροφές που καλό είναι να αποφεύγονται είναι ελλιπής ωστόσο σε κάποια εμβολιαστικά κέντρα οι γιατροί δίνουν σχετικές οδηγίες


 

Πολλά έχουν ακουστεί από τους εμβολιασμένους συμπολίτες μας για την διατροφή που ακολούθησαν την ημέρα του εμβολιασμού.  Κάποιοι έλαβαν οδηγίες από το εμβολιαστικό κέντρο και άλλοι όχι, και ενώ στα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα γίνονται εκτενείς αναφορές, δεν υπάρχει σαφής επίσημη οδηγία.

H σωστή διατροφή ωστόσο δύναται να βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού  και την πιθανή αποφυγή τυχόν παρενεργειών.

Γενικότερα, συνιστώνται τρόφιμα εύπεπτα, όπως οι μπανάνες, το ρύζι, οι πατάτες και τα ζυμαρικά ενώ η κατανάλωση μεγαλύτερων ποσοτήτων υγρών/ροφημάτων μετά τον εμβολιασμό, δεν έχει δείξει να επηρεάζει μεγάλο μέρος των ανθρώπων που έκανε ήδη το εμβόλιο.

Οι οδηγίες που οι περισσότεροι έλαβαν από τους γιατρούς για τις τροφές που καλό είναι να αποφεύγονται συμπεριλαμβάνουν το αυγό, το ψάρι, τις φράουλες και τα ακτινίδια, τους ξηρούς καρπούς, το μέλι, τις γαρίδες και τα οστρακοειδή και το αλκοόλ καθώς και γεύματα ή ροφήματα που τα εμπεριέχουν. Πρόκειται για τροφές που είναι επικίνδυνες για ανθρώπους που έχουν αλλεργίες, ανεξαρτήτως αν το γνωρίζουν…

Η κατανάλωση των παραπάνω τροφίμων μετά τον εμβολιασμό δεν συνεπάγεται ανεπιθύμητες παρενέργειες, ωστόσο καλό θα ήταν να τα αποφύγουμε την πρώτη ημέρα του εμβολιασμού.

Σε κάθε περίπτωση, θα ήταν χρήσιμο να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή τον γιατρό του εμβολιαστικού κέντρου ώστε να προγραμματίσετε το διατροφικό σας πλάνο μετά τον εμβολιασμό.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ