Ιατρείο γενικής ιατρικής στην Βρετανία, έστειλε κατά λάθος το ίδιο μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα ασθενών, με το οποίο τους πληροφορούσε πως πάσχουν από επιθετικό καρκίνο του πνεύμονα


 

Στην πραγματικότητα, οι υπεύθυνοι του ιατρείου – που παρακολουθεί περίπου 8.000 ασθενείς- ήθελαν να στείλουν SMS με ευχές για «Καλά Χριστούγεννα». Αντ’ αυτού, το ιατρείο  σκόρπισε τον πανικό, με το μαζικό μήνυμα που έστειλε  πληροφορώντας αμέτρητους ασθενείς πως πάσχουν από επιθετικό καρκίνο του πνεύμονα.

Το λάθος κείμενο έλεγε στους παραλήπτες ότι «είχαν επιθετικό καρκίνο του πνεύμονα με μεταστάσεις». Επιπλέον, καθοδηγούσε τους ασθενείς να συμπληρώσουν κάποιο έντυπο, το οποίο επιτρέπει σε άτομα με ανίατες ασθένειες να διεκδικήσουν ορισμένα επιδόματα.

Ωστόσο, περίπου με μια ώρα καθυστέρηση, οι ασθενείς του κέντρου, έλαβαν ένα δεύτερο μήνυμα που τους ενημέρωνε ότι επρόκειτο για λάθος και ότι αντί αυτού, το μήνυμα προοριζόταν να τους ευχηθεί καλά Χριστούγεννα…

«Μόλις λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα είπαν στους ανθρώπους ότι έχουν καρκίνο του πνεύμονα σε τελικό στάδιο. Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό», δήλωσε ο κ. Chegwin, γιος κάποιας ασθενούς τους κέντρου.

Μια γυναίκα δήλωσε ότι αισθάνθηκε μεγάλη ανησυχία για το μήνυμα, «Τηλεφώνησα στους γιατρούς, αλλά με έβαλαν στην αναμονή ως συνήθως. Έτσι, πήγα με τα πόδια, καθώς μένω στη γωνία και είχαν καταφτάσει περίπου έξι άνθρωποι εκεί, όλοι πανικόβλητοι, καθώς είχαν λάβει το ίδιο μήνυμα».

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ