Τα αποτελέσματα των ιταλικών βουλευτικών εκλογών, ανέδειξαν νικήτρια της νεοφασίστρια Τζόρτζια Μελόνι. Μοιάζει με εφιάλτη μα γίνεται πολύ χειρότερο όταν διαπιστώνεις πως δεν κοιμάσαι.


 

 

Πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία, αναδείχθηκε η εθνικιστική παράταξη της Τζόρτζια Μελόνι «Αδέλφια της Ιταλίας». Η σύμπραξη με την άλλη παράταξη της ιταλικής ακροδεξιάς, του Ματέο Σαλβίνι, καθώς και τη δεξιά παράταξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συγκεντρώνει το 43% των ψήφων και όπως είναι φυσικό αναμένεται να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, τόσο στη Βουλή, όσο και στη Γερουσία.

Άκρως σκοτεινή η μέρα που «ξημέρωσε» στην γειτονική χώρα, το φασιστικό κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι «Αδέλφια της Ιταλίας» βρίσκεται στο τιμόνι ενός κράτους που είναι η τρίτη οικονομική δύναμη στην Ε.Ε. και η δεύτερη πιο υπερχρεωμένη χώρα στον κόσμο. Είναι η πρώτη φορά που μια πολιτικός όχι μόνο δεν προσπαθεί να κρύψει την ακροδεξιά ταυτότητά της, αλλά την υπερηφανεύεται κιόλας.

«Οι Ιταλοί έστειλαν καθαρό μήνυμα υπέρ μιας κυβέρνησης της δεξιάς υπό την ηγεσία των Αδελφιών της Ιταλίας», είπε η Τζόρτζια Μελόνι, κατά τη διάρκεια σύντομης δήλωσής της στον Τύπο στη Ρώμη, ενώ υποσχέθηκε πως «θα κυβερνήσουμε για όλους» τους Ιταλούς.

Μετά τον Μουσολίνι, στην Ιταλία προτιμήθηκε για λόγους εθνικής ενότητας η αμνησία από την αυτοκριτική, οι Ιταλοί επιβεβαίωσαν εχθές πως έχουν πολύ κοντή μνήμη. Είναι προφανές πως όταν κάνεις συνεχώς το ίδιο λάθος, τότε η ευφυΐα σου δεν είναι και σε τόσο υψηλά επίπεδα.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ