Οι Δυτικές ΗΠΑ πλήττονται από σφοδρό κύμα καύσωνα, και η Καλιφόρνια καταγράφει μια από τις υψηλότερες θερμοκρασίες της Γης.


 

 

Την Κυριακή 11 Ιουλίου, στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια, το θερμόμετρο στις 16.00 το απόγευμα έδειχνε… 56,6 βαθμούς Κελσίου, με έναν δασοφύλακα της υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων να σημειώνει πως συνήθως η πραγματική θερμοκρασία είναι λίγο υψηλότερη από την αναγραφόμενη.

Ένας γενναίος ποδηλάτης, ο Ρίτσαρντ Ρέιντερ από το Σκότσντεϊλ της Αριζόνα, διένυσε με το ποδήλατό του 16 χιλιόμετρα κατά μήκος της Κοιλάδας του Θανάτου, «για να δει πόσο ζεστά είναι» όπως δήλωσε σε σχετικό ρεπορτάζ. Λιγότερο γενναίοι ταξιδιώτες βγήκαν από τα κλιματιζόμενα αυτοκίνητά τους μόνο για τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που χρειάζονται για να βγάλουν μια φωτογραφία μπροστά από το θερμόμετρο.

Το κύμα καύσωνα που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος του Βορειοδυτικού Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένων των Δυτικών ΗΠΑ, προκάλεσε προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και μεγάλες δασικές πυρκαγιές, ανάμεσά τους μια στο Νότιο Όρεγκον, που απείλησε σπίτια και προκάλεσε διακοπές ρεύματος.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής και προειδοποίησε τους κατοίκους ότι οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία των ιδίων και των αγαπημένων τους, κυρίως μικρών παιδιών και ηλικιωμένων.


 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ