9 Απριλίου 2023, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου


 

Με αφορμή τις καταστρεπτικές πυρκαγιές της αντιπυρικής περιόδου 2021, το ΜΚΣ Δεσμός, σε συνεργασία με το WWF Ελλάς, το HIGGS (Higher Incubator Giving Growth & Sustainability), υλοποιούν από τις αρχές του 2022 σε πανελλαδικό επίπεδο, ένα Πρόγραμμα Υποστήριξης Εθελοντικών Ομάδων Δασοπυρόσβεσης που απαρτίζεται από πληθώρα δράσεων με στόχο την κατάρτιση, ενδυνάμωση και ενίσχυση του έργου τους στην πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Το πρόγραμμα υλοποιείται χάρις στην υποστήριξη του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Εθνικής Τράπεζας.

Μία από τις δράσεις του Προγράμματος είναι και το εκπαιδευτικό εργαστήριο “Πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και αποκατάσταση καμένων περιοχών”, με την συμμετοχή του Συλλόγου Εθελοντών Πυροπροστασίας Δασών Λουτρκαίου Περαχώρας, με στόχο την ενδυνάμωση των Ε.Ο. αλλά και του ευρήτερου κοινού σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη και διαχείριση των δασικών πυρκαγιών και την αποκατάσταση καμένων εκτάσεων.

Οι βασικές ενότητες του εργαστηρίου είναι:
i. Γενικά Στοιχεία για τις δασικές πυρκαγιές
ii. Διαχείριση δασικών πυρκαγιών
iii. Αποκατάσταση καμένων εκτάσεων

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 9 Απριλίου 2023, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου (0,5 χλμ Εθνικής Οδού Ισθμού – Λουτρακίου) και είναι ανοικτό για όσα μέλη των Ε.Ο. το επιθυμούν.

Ώρα προσέλευσης: 10:00

Ώρα έναρξης: 10:30

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με απαραίτητη προεγγραφή στην παρακάτω φόρμα.

Προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής, εώς και Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ