“ΚΕΠ Υγείας”, “Νταντάδες της γειτονιάς”, “Νοσηλεία κατ’ οίκον” και “Έξω Μαζί”, οι τέσσερεις δομές που στοχεύουν στο να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των Κορινθίων.


 

“ΚΕΠ Υγείας” / Δομή στήριξης, βοήθειας και φροντίδας με προτεραιότητα στην ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στις συχνότερες ασθένειες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες υγείας όπως καρκίνος, καρδιοαγγειακό νόσημα, ανεύρυσμα αορτής, κατάθλιψη, άνοια, ΧΑΠ, οστεοπόρωση. Το ΚΕΠ Υγείας θα στεγάζεται στο κτίριο του τμήματος Κοινωνικής πολιτικής στην Πυλαρινού 67.

“Νοσηλεία κατ’ οίκον” / Υπηρεσία που παρέχει δυνατότητα στους πολίτες που αδυνατούν να μετακινηθούν από την οικία τους να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και ιατρικές πράξεις στον χώρο τους. Στόχος η παροχή υπηρεσιών όπως, ψυχολογική υποστήριξη, κοινωνική πρόνοια, νοσηλευτική παρακολούθηση, ψυχιατρική παρακολούθηση, συμβουλευτική, παροχή φαρμακευτικής αγωγής, κα.

“Νταντάδες της γειτονιάς” / Υπηρεσία που αφορά κυρίως στη φύλαξη βρεφών ηλικίας έως 2,5 ετών και έρχεται να υποστηρίξει κυρίως τις εργαζόμενες μητέρες, με υπηρεσίες φροντίδας των βρεφών και νηπίων τους προκειμένου να συνεχίσουν την εργασία τους ή να αναζητήσουν νέα.  Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Κορινθίων καλεί βρεφονηπιοκόμους που θέλουν να εργαστούν στο πρόγραμμα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο site του δημου.

Έξω Μαζί” / Πρόγραμμα Ψυχαγωγίας και Ένταξης παιδιών και νέων με αναπηρίες, με την επίβλεψη και εποπτεία ειδικών του Δήμου και της Εθελοντικής Ομάδας του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Κορινθίων. Περιλαμβάνει ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως : Θέατρο, κινηματογράφο, αθλητικές δραστηριότητες κ.λ.π.

Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα πραγματοποιείται κατόπιν αίτησης του γονέα στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κορινθίων και κατάθεσης των δικαιολογητικών :

· Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ότι επιτρέπει την συμμετοχή του παιδιού στο πρόγραμμα
· Κατάθεση της σχετικής γνωμάτευσης υγειονομικής επιτροπής
· Λήψη κοινωνικού ιστορικού από Κοινωνικό Λειτουργό του Δήμου.

 

Με πληροφορίες από__ korinthia.net.gr

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ