Όπως είναι λογικό φουντώνουν τα ερωτηματικά για την εισαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων της κερδοσκοπικής εταιρείας ιδιοκτησίας Υπουργού στα δημοτικά σχολεία της χώρας μετά και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.


 

 

Το Υπουργείο Παιδείας και η κυρία Κεραμέως έχουν εγκρίνει τα Εκπαιδευτικά προγράμματα της “Ελληνικής Αγωγής” του Αδωνι Γεωργιάδη για χρήση στα δημόσια σχολεία της χώρας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Το τεράστιο θέμα που προκύπτει δεν αφορά μόνο το νεοσυντηρητικό περιεχόμενο αυτών των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προωθούν την αρχαιολαγνεία και τη προγονοπληξία. Εδώ ξεπροβάλει ένα ζήτημα απροκάλυπτης ενδοκυβερνητικής διαπλοκής, καθώς η  Ελληνική Αγωγή ανήκει στον Υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος μάλιστα ποτέ δεν έκρυψε την εν λόγω επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Είναι πέρα από κάθε λογική σε ένα δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ανήκουν σε εταιρία υπουργού να εγκρίνονται από άλλο Υπουργείο και να “παραδίδονται” στα σχολεία, έστω και αν προορίζονται για προαιρετική χρήση!! Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Παιδείας από το σχολικό έτος 2020-2021 έχει εγκρίνει εκπαιδευτικά προγράμματα της Ελληνικής Αγωγής του κ.Γεωργιάδη. Δεν θα αποτελούσε καμία υπερβολή να γίνει λόγος για επιδρομή της ιδεολογικής κυριαρχίας της δήθεν «αριστείας» στο σώμα & το περιεχόμενο της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Είναι προφανές πως μέσω του δημόσιου σχολείου η “Ελληνική Αγωγή” επιδιώκει μία προβολή σε γονείς και μαθητές δημοτικού. Είναι πρωτοφανές αλλά και πολύ ανησυχητικό από πολιτική άποψη, εταιρείες υπουργών που στοχεύουν τη μεγιστοποίηση των κερδών τους να διαφημίζονται στα δημοτικά σχολεία της χώρας.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ