Το συγκρότημα έχει ήδη αφαιρέσει όλες τις ηχογραφήσεις του από μουσικές πλατφόρμες σε Ρωσία και Λευκορωσία


 

Ένα νέο τραγούδι, το πρώτο μετά από 28 χρόνια, κυκλοφόρησαν οι Pink Floyd, με σκοπό να υποστηρίξουν την Ουκρανία.

Το τραγούδι, με τίτλο «Hey Hey Rise Up» ερμηνεύεται από τον κιθαρίστα David Gilmour και τον ντράμερ Nick Mason, με τον μπασίστα Guy Pratt και τον Nitin Sawhney. Επίσης,  περιλαμβάνει φωνητικά από τον Andriy Khlyvnyuk από το ουκρανικό συγκρότημα Boombox. Το συγκρότημα χρησιμοποίησε ήχο του Khlyvnyuk να τραγουδά στο κέντρο του Κιέβου, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, όπου ερμήνευσε «ένα συναρπαστικό ουκρανικό τραγούδι διαμαρτυρίας που γράφτηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, το οποίο διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο τον περασμένο μήνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας» κατά της ρωσικής εισβολής .

Ο Gilmour, ο οποίος έχει μια Ουκρανή νύφη και εγγόνια, ανέφερε ότι αισθάνθηκε συγκινημένος από την παράσταση του Khlyvnyuk «σε μια πλατεία στο Κίεβο με αυτή την όμορφη εκκλησία με χρυσό τρούλο και … στη σιωπή μιας πόλης χωρίς κίνηση ή θόρυβο στο παρασκήνιο λόγω του πολέμου».

«Ελπίζουμε ότι το τραγούδι θα βρει υποστήριξη και δημοσιότητα. Θέλουμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για ανθρωπιστικούς σκοπούς και να ανεβάσουμε το ηθικό. Εκφράζουμε την υποστήριξη μας στην Ουκρανία και θέλουμε να δείξουμε ότι είναι εντελώς λάθος μία υπερδύναμη να εισβάλλει σε μία δημοκρατική χώρα», δηλώνει ο David Gilmour.

Το διάσημο βρετανικό ροκ συγκρότημα Pink Floyd τον προηγούμενο μήνα για δείξει τη στήριξη του στην Ουκρανία που πλήττεται από τη ρωσική εισβολή, αφαίρεσε όλες τις ηχογραφήσεις του από μουσικές πλατφόρμες στη Ρωσία και στη Λευκορωσία.

 

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ