Πέθανε ο 78χρονος Πολ Αλεξάντερ, που έζησε σε σιδερένιο πνεύμονα για 70 χρόνια, αφού η πολιομυελίτιδα τον είχε αφήσει παράλυτο


 

Ένας φορέας συγκέντρωσης χρημάτων για την υγειονομική του περίθαλψη, επιβεβαίωσε ότι ο Αλεξάντερ, από το Ντάλας του Τέξας, απεβίωσε τη Δευτέρα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Αλεξάντερ κόλλησε πολιομυελίτιδα το 1952 σε ηλικία 6 ετών και έμεινε παράλυτος από τον λαιμό και κάτω, έτσι πέρασε μια ιδιαίτερη ζωή μέσα σε ένα μηχάνημα σιδερένιου πνεύμονα στον οποίο βασιζόταν για να αναπνέει για περισσότερες από 7 δεκαετίες.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, η αποφασιστικότητα του, τον οδήγησε σε μια σειρά από αξιοσημείωτα επιτεύγματα.

Στα 21 του έγινε ο πρώτος άνθρωπος που αποφοίτησε από λύκειο στο Ντάλας χωρίς να παρακολουθήσει ποτέ αυτοπροσώπως τα μαθήματα. Έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο Southern Methodist του Ντάλας, μετά από πολλές δυσκολίες με τη διοίκηση του πανεπιστημίου και στη συνέχεια μπήκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν. Έγινε δικηγόρος και εκπροσωπούσε τους πελάτες του στο δικαστήριο με ένα τριμερές κοστούμι και μια τροποποιημένη αναπηρική καρέκλα που κρατούσε το παράλυτο σώμα του όρθιο.

Πραγματοποίησε επίσης καθιστική διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και δημοσίευσε τα δικά του απομνημονεύματα με τίτλο «Τρία λεπτά για ένα σκύλο: Η ζωή μου σε έναν σιδερένιο πνεύμονα». Τα απομνημονεύματα 155 σελίδων ήταν προσεκτικά επεξεργασμένα και χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να ολοκληρωθούν- ο Πολ έγραφε κάθε λέξη με ένα στυλό συνδεδεμένο με ένα ραβδί στο στόμα του.

Ο Πολ Αλεξάντερ έζησε περισσότερα χρόνια και από τους δύο γονείς του, τον αδερφό του καθώς και τον αρχικό σιδερένιο πνεύμονά του, ο οποίος άρχισε να χάνει αέρα το 2015, αλλά επισκευάστηκε από τον μηχανικό Μπράντι Ρίτσαρντς, μετά από έκκληση για βοήθεια μέσω ενός βίντεο στο YouTube.

Ο Κρίστοφερ Ούλμερ, διοργανωτής και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, δήλωσε: «Ο Πολ Αλεξάντερ, ο άνδρας με τον σιδερένιο πνεύμονα, απεβίωσε χθες. Αφού επέζησε από πολιομυελίτιδα ως παιδί, έζησε πάνω από 70 χρόνια μέσα σε σιδερένιο πνεύμονα. Σε αυτό το διάστημα, ο Πολ φοίτησε στο κολέγιο, έγινε δικηγόρος και συγγραφέας. Η ιστορία του ταξίδεψε πολύ μακριά, επηρεάζοντας θετικά τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμου».

Συμπληρώνοντας : «Συνάντησα και πήρα συνέντευξη από τον Πολ το 2022. Η κοινότητά μας συγκέντρωσε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό γι’ αυτόν. Μόλις μίλησα στο τηλέφωνο με τον Φίλιπ, τον αδερφό του Πολ, ο οποίος θέλει να σας μεταφέρει το ακόλουθο μήνυμα: “Είμαι τόσο ευγνώμων σε όλους όσοι έκαναν δωρεές για τον αδερφό μου. Του επέτρεψε να ζήσει τα τελευταία του χρόνια χωρίς άγχος. Επίσης, θα καλυφθούν τα έξοδα της κηδείας του. Είναι απολύτως απίστευτο να διαβάζεις όλα τα σχόλια και να γνωρίζεις ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι εμπνεύστηκαν από τον Πολ. Είμαι τόσο ευγνώμων. Ο Πολ ήταν ένα απίστευτο πρότυπο που θα συνεχίσουμε να θυμόμαστε”».

 

 

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ