«Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσει ο κόσμος τι είναι μία πορτοκαλί χώρα. Δεν είναι μία χώρα στην οποία θα πρέπει να πηγαίνουν για διακοπές.»


 

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, ξεκαθάρισε ότι οι διακοπές σε χώρες που περιλαμβάνονται στην πορτοκαλί ταξιδιωτική λίστα της βρετανικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος, εξακολουθούν να απαγορεύονται.

Ας είμαι πολύ ξεκάθαρος για αυτό. Αν κάποιοι παρόλα αυτά πάνε σε χώρα της πορτοκαλί λίστας, αν απαραιτήτως χρειάζεται να πάνε για κάποια επείγουσα οικογενειακή ή άλλη έκτακτη υπόθεση, τους παρακαλώ να έχουν κατά νου ότι θα πρέπει να θέτουν εαυτό σε απομόνωση για δέκα ημέρες όταν επιστρέψουν και αυτή η περίοδος απομόνωσης θα επιβάλλεται με πρόστιμα έως και 10.000 λιρών», δήλωσε ο κ. Τζόνσον.

Με περισσότερες από 150 πτήσεις από τη Βρετανία προς «πορτοκαλί» προορισμούς να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, ο βρετανός πρωθυπουργός επιχείρησε να διαλύσει τη σύγχυση που επικρατεί στη χώρα του αναφορικά με το κατά πόσο επιτρέπονται ή όχι τα διεθνή ταξίδια αναψυχής σε χώρες στην πορτοκαλί λίστα.

Όπως σημείωσε και εκπρόσωπος της κυβέρνησης, η οδηγία του αρμόδιου Υπουργείου Μεταφορών είναι πως «δεν πρέπει να ταξιδεύει κανείς στις χώρες της πορτοκαλί ή της κόκκινης λίστας».

«Πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί και κρατάμε τα πάντα υπό πολύ στενή παρατήρηση. Θα ξέρουμε πολύ περισσότερα σε λίγες ημέρες», πρόσθεσε ο κ. Τζόνσον.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ