Νύχτα ακατάπαυστων ισραηλινών βομβαρδισμών ήταν και η χθεσινή με τον αριθμό των νεκρών αμάχων να αυξάνεται συνεχώς…


 

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει δύο φορές τα ίδια σημεία, με αποτέλεσμα να σκοτώνονται και όσοι προσπαθούν να σώσουν επιζώντες από τον πρώτο βομβαρδισμό. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις του ισραηλινού στρατού, τμήματα του πεζικού με την συνοδεία αρμάτων, επιχείρησαν και χθες το βράδυ να εισβάλουν στην βόρεια και Κεντρική Γάζα.

Σφοδροί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν το βράδυ στην περιοχή του προσφυγικού καταυλισμού αλ-Σαφτάουι της βόρειας Λωρίδας της Γάζας. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις δύο διαδοχικές επιθέσεις. Η επίθεση στην αλ-Σαφτάουι ήταν μόνο μία από τις πολλές θανατηφόρες επιθέσεις που πραγματοποίησαν οι ισραηλινές δυνάμεις νωρίς τη Δευτέρα. Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν μέχρι στιγμής, στην πόλη της Γάζας, στην Χάν Γιουνίς και την Al Zawayda. Δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για τα θύματα των επιθέσεων.

Η επίθεση στην αλ-Σαφτάουι ήταν μόνο μία από τις πολλές θανατηφόρες επιθέσεις που πραγματοποίησαν οι ισραηλινές δυνάμεις νωρίς τη Δευτέρα. Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν μέχρι στιγμής, στην πόλη της Γάζας, στην Χάν Γιουνίς και την Al Zawayda. Δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για τα θύματα των επιθέσεων.

Στην πόλη της Γάζας, ισοπεδώθηκε η πολυκατοικία που βρίσκεται δίπλα στο νοσοκομείο «Al Quds» («της Ιερουσαλήμ»), καθώς συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί κοντά στο κτίριο του νοσοκομείου, όπου έχουν καταφύγει τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι. Σημαντικές ζημιές έπαθε επίσης και του «Τουρκικό νοσοκομείο» στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με τον διοικητή του.


Με γενικόλογες ανακοινώσει ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ισχυρίστηκε ότι στόχος ήταν σήραγγες της Χαμάς…

 

πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, «Al Jazeera», «Wafa News Agency», 902.gr, imerodromos.gr

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ