Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
Αρχική news Δωρεάν Μαστογραφία & Τεστ ΠΑΠ για όλο τον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου...

Δωρεάν Μαστογραφία & Τεστ ΠΑΠ για όλο τον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Βέλου-Βόχας

Οι εξετάσεις παρέχονται  δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια


 

 

Ένα πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου καρκίνου για τις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Βέλου-Βόχας, πραγματοποιείται από σήμερα 18 Απριλίου, στο Ζευγολατιό.

Το πρόγραμμα αφορά την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας και περιλαμβάνει εξέταση Μαστογραφίας και Τεστ Παπανικολάου.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται, από την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 στην ειδική μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία βρίσκεται σταθμευμένη πλησίον του Δημαρχείου, στο Ζευγολατιό. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2741360523 και 2713610244 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας από 25 έως 70 ετών με Τεστ ΠΑΠ και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Μαστογραφία. Στις γυναίκες ηλικίας από 30 έως 50 ετών θα διενεργείται Τεστ ΠΑΠ με την νέα μέθοδο υγρής φάσης thin prep και θα γίνεται μοριακή ταυτοποίηση του ιού HPV.

Οι διαγνώσεις των μαστογραφιών και των λαμβανομένων επιχρισμάτων γίνονται από έμπειρους ιατρούς ακτινολόγους και κυτταρολόγους, βάσει των ευρωπαϊκών κατευθυντηρίων οδηγιών των προγραμμάτων πληθυσμιακού ελέγχου.

Η ενημέρωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων, γίνεται ταχυδρομικώς με προσωπική επιστολή. Στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητος περαιτέρω έλεγχος, οι συμπληρωματικές εξετάσεις πραγματοποιούνται δωρεάν, είτε στην κινητή είτε στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος. Εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.

 

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, σε συνεργασία με το Δήμο Βέλου-Βόχας

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ