Μία πολύ σοβαρή καταγγελία σχετικά με το νοσοκομείο του Ρίο, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Γνώμη».


 

Ασθενείς με βαριές παθήσεις φιλοξενούνται σε θαλάμους με ασθενείς κοροναϊού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε κλινική ανοσοκατεσταλμένων, όπως καταγγέλλει η Ν.Μ. (τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση της εφημερίδας), υπάρχουν τρεις νοσηλεύτριες σε βάρδια, η μία για τα περιστατικά κοροναϊού και οι άλλες δύο για τους περίπου 20 ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Μέχρι την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου υπήρχαν 6 ασθενείς με κοροναϊό στην κλινική, ωστόσο η μεταφορά τους σε συγκεκριμένο θάλαμο, προκάλεσε την οργή των συγγενών άλλων ασθενών, οι οποίοι αγωνιούν για την πορεία της υγείας των δικών τους ανθρώπων.

Η εφημερίδα θυμίζει ότι προ μηνός, στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» υπήρξε  ανάλογη περίπτωση με κρούσματα τα οποία φιλοξενήθηκαν σε κλινική, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την διασπορά του ιού. Συγγενείς των ασθενών και τότε, αγανακτισμένοι, έκαναν φασαρία στο νοσοκομείο.

Το πρωτόκολλο

Στο ίδιο θέμα, η εφημερίδα υπενθυμίζει το πρωτόκολλο για τους ασθενείς που νοσηλεύονται με κοροναϊό.

Στις Κλινικές covid νοσηλεύονται αποκλειστικά ασθενείς με τεκμηριωμένη εργαστηριακά λοίμωξη από SARS-CoV-2 και συμπτώματα ή/και εργαστηριακά ευρήματα συμβατά με covid -19, οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας και ειδικής θεραπείας.

Ασθενείς που νοσηλεύονται ή πρόκειται να νοσηλευτούν σε μη covid κλινικές του νοσοκομείου και οι οποίοι σε προγραμματισμένο ή τυχαίο εργαστηριακό έλεγχο βρεθούν θετικοί για τον ιό SARS-CoV-2 , εκτιμώνται κλινικά και εργαστηριακά από Ειδικό Ιατρό, για να διαπιστωθεί εάν έχουν αναπτύξει νόσο covid-19 και εάν χρήζουν ειδικής θεραπείας. Σε περίπτωση που κριθεί ότι ο ασθενής έχει αναπτύξει νόσο covid-19 που χρήζει ειδικής θεραπείας μεταφέρεται στην κλινική covid του νοσοκομείου για νοσηλεία (εφ’ όσον πρόκειται να εισαχθεί) ή για συνέχιση της νοσηλείας του (εάν νοσηλεύεται ήδη). Εάν δεν υπάρχει Κλινική covid στο νοσοκομείο τότε με σύμφωνη γνώμη Ειδικού Ιατρού και της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων μεταφέρεται σε Κλινική covid άλλου νοσοκομείου.

Δεν επιτρέπεται η νοσηλεία στον ίδιο θάλαμο ασθενών θετικών και αρνητικών για SARS-CoV-2.

Οι ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και έχουν θετικό εργαστηριακό έλεγχο για τον ιό SARS-CoV-2, μεταφέρονται σε ΜΕΘ-covid του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που βρίσκονται υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ.

Οι ασθενείς που προσέρχονται στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου και είναι θετικοί για τον ιό SARS-CoV-2, πρέπει να εξετάζονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΤΕΠ με τήρηση των μέτρων προστασίας, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων κάθε νοσοκομείου είναι υπεύθυνη και επιβλέπει την ορθή τήρηση των ανωτέρω κανόνων λειτουργίας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος και μπορεί να επιφέρει τις αναγκαίες προσαρμογές ανάλογα με την ιδιαιτερότητα του κάθε Νοσοκομείου. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα (όπως ανακατανομή χώρων, προσωπικού, εξοπλισμού και λοιπές διευθετήσεις) για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου υπό τις νέες συνθήκες.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ