«Ο ευρωπαϊκός νόμος λέει ότι τα ψάρια είναι νοήμονα και πρέπει να θανατώνονται με συγκεκριμένους τρόπους»


 

Οργή έχει προκαλέσει το βίντεο από ταβέρνα στην Κάρπαθο, στο οποίο φαίνεται να τηγανίζουν ζωντανά ψάρια σε καυτό λάδι.

Οι δύο μάγειρες ρίχνουν τα ψάρια στο αλεύρι, ενώ εκείνα φαίνεται πως είναι ζωντανά και στη συνέχεια τα τοποθετούν στο καυτό λάδι με εκείνα να σπαρταρούν.

Για «βασανισμό» κάνει λόγο η Άννα Μαρία Ζαφειριάδου, μέλος της πανελλήνιας ομοσπονδίας «Νέμεσις» για το περιβάλλον και τα ζώα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. «Είναι βασανισμός, είναι μία εγκληματική ενέργεια. Αυτός ο άνθρωπος είναι προφανώς σαδιστής. Το ψάρι είναι ζωντανό, σπαρταράει. Είναι καθαρά σαδισμός και βασανισμός» λέει χαρακτηριστικά. «Είμαστε μία υποκριτική κοινωνία και ό,τι έχει πόνο είναι αυτό που πουλάει. Ο τρόμος, ο πόνος, το αίμα έλκει. Πέρα από αυτό, είναι ένας βασανισμός».

 

«Σύμφωνα με το νόμο είναι κακούργημα, διώκεται από 1 έως 10 χρόνια και επιβάλλεται πρόστιμο έως 50.000 ευρώ. Ο ευρωπαϊκός νόμος λέει ότι τα ψάρια είναι νοήμονα και πρέπει να θανατώνονται με συγκεκριμένους τρόπους» εξηγεί η Άννα Μαρία Ζαφειριάδου.

Αυτό που εξόργισε περισσότερο τους χρήστες του διαδικτύου και σχολίασε και η κυρία Ζαφειριάδου είναι τα σχόλια που ακούγονται στο βίντεο πως «δεν αλευρώνεται απλά μόνο του, τηγανίζεται και μόνο του» κάτι που χαρακτήρισε ως σαδιστική συμπεριφορά.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ